Äntligen bilder!

Äntligen har jag löst mitt problem med bilderna!

Dagen

Kom hem i riktigt bra tid idag. Var hemma runt 2 och åt pizza med pappa. Men nu ligger jag bara i soffan och degar. Jag såg också att designen har fixat sig, men nu är det ett helt vanligt tema.. Får fixa det.

Med Natte (Nautilus) gick det jätte bra idag igen. Uteritt för honom imorgon!
Gilbert skrittade jag fram ett varv runt gården och sedan fick jag veta att han kanske skulle behöva gå på ridlägret då en häst tyvärr blivit halt. Så de skulle prova hur det funkade med honom ikväll och så får vi se hur det blir imorgon. Men jag red iaf en litenstund i ridhuset helt utan krav på honom. Och han var så himla lugn! Han är en häst som lätt blir ganska stressad annars, framförallt i galoppen. Men han försökte inte ens öka utan att jag bad honom, han lyssnade perfekt! Åh, så nöjd över honom idag♥

På väg till stallet

Nu har jag precis satt mig i bilen och är på väg till stallet. Jag har gjort det här som ett tidsinställt då jag inte litar på Blogg.se appen. Jag har försökt att använda den flera gånger när jag är på väg till stallet men den har alltid sagt något som gör att den inte funkar. Det är så irriterande för jag vill lägga ut ett inlägg på morgonen så att det inte blir för lång tid mellan alla inlägg och det är inte direkt tidigare bara för att fixa det..

Messed up..

Något har hänt med designen, något helt konstigt. Försökte byta tema och allting men vet inte vad som har hänt. Får fixa det imorgon..

Upp tidigt!

Imorgon ska jag gå upp kl 8 bara för att få skjuts upp till stallet. Pappa ska vara där kl 9 och göra något så då följer jag med! Kommer säkert att vara jätte pigg.. Men jag kommer iaf hem i tid. Får se lite vad jag hittar på med hästarna, beror lite på vart jag kan rida och så.
En fördel med att vara i stallet så tidigt är att det inte kommer att ha blivit så varmt än. Det gör att jag kommer att kunna jobba lite mer med hästarna! Yes, mer träningsvärk till mig. Jag har nämligen världens träningsvärk i magen, ryggen och insidan av benen. Jag har också en blåsa på mitt högra ringfinger, precis där tygeln ligger. Så går det när man inte har ridit på förlänge!

Underbart att rida!

Jag började att rida Natte och red i ridhuset till musik. Det gick så bra! Han var så himla lydig och så fin i formen. I ena galoppen så lät jag honom gasa och det tyckte han var jätte roligt, bebis hästen♥
Sen så var det dax för Gilbert och han var så smutsig! Efter som att vi jobbade ganska hårt igåt så fick han ta det ganska lugnt idag. Så efter jag ryktat honom så skrittade jag ut barbacka i skogen och klättrade lite. Super mysigt och lungt, men ändå träna lite muskler. Han ville gärna kasta sig upp för backarna och slippa det jobbiga så jag fick bromsa upp honom lite. Men han är väldigt smal så jag hade inget stopp för skänkeln utan jag fick hålla i mig för att inte glida bakåt och samtidigt bromsa uten att dra honom i munnen. Ganska så komplicerat! ;)
(Får fortfarande inte in bilder från mobilen..)

Kvavt!

Idag när jag red så var det väldigt varm och kvavt vilket gjorde att hästarna blev ganska svettiga. Gilbert jobbade jag ganska hårt med och tillslut så gick det super! Han blev jätte svettig och han såg ut att tycka det var hur skönt som hellst när jag svampade av honom. :)
När jag pratade med Bella så insåg jag att Natte inte alls hade stått, vet inte vart jag fick det ifrån! Men jag tog det ändå ganska lugnt med honom, lärde mig känna honom lite. Han är faktist bara 5 år och extremt söt så det är lite svårt att vara bestämd mot honom!

Varit med bästa

Idag har jag varit med bästa Bella! Vi har inte setts på ett tag och snart ska hon åka utomlands så vi kommer inte att kunna ses på ett tag heller. Så vi har typ snackat, gjort hemmagjorda sandwich glass och kollat på film. Filmen vi kollade på var sjätte sinnet som gick på 6an. Den var sjukt bra!

Stolt ryttare!

Rolf Göran Bengtson var Sveriges fanbärare i OS!


Rida!

I två veckor från och med söndag så får jag rida typ så mycket som jag har tid med! Första veckan så får jag rida både Gilbert och Nautilus, som är två hästar på ridskolan. Andra veckan så blir det bara Gilbert. Ska bli riktigt kul att få rida lite igen! Är verkligen taggad på att träna ganska hårt med båda två. Dock så har Nautilus inte gått på ett tag och han har väldens mage så jag får känna efter lite vad han orkar. Men Gilbert är helt igång så kommer nog rida några ordentliga pass på honom!
Här är bilder från hemsidan Nautilus och Gilbert från med länkar dit där det står lite om dem båda!

Nautilus:Nautilus

Gilbert:
Munsboro Gilbert

Hemma igen

Nu är jag hemma från stallet. Fick vara flaggare idag och det var skönt i strålande sol! Det var stilhoppning och jag tyckte att alla var jätteduktiga. Kollade såklart lite extra på mina älsklingar. När tävlingen var slut och det var prisutdelning så smet jag in och pussade lite på mina bebisar. Gud vad jag har saknat dem!
Vi har även fått nytt underlag till våran utebana. Tycker att det verkar super bra, är någonsorts sand/flis tror jag. :)
Kan visa hur det ser ut när jag fått in bilderna från mobilen till datan..

Till stallet

Ska om ca en timme dra till stallet för att hälsa lite på hästarna och kolla på ridläger avslutningen. Det är ett hoppläger så det är hopptävling som avslutning :) Jag tror att jag ska hjälpa till på banan också!

Fixa design

Jag ska försöka fixa en ny design till bloggen så snart som möjligt. Jag är inte alls nöjd med den som jag har nu. Men jag är inget proffs på att göra designer alls utan sitter mest och provar mig fram.. Men jag ska försöka fixa till bloggen lite iaf så den inte ser helt hemsk ut! :)

Shoppat loss!

Åh va glad jag är! Hittade massor av snygga kläder som fick följa med mig hem. Blusar, tröjor och en stickad kofta. Allt var för det mesta svart och vitt, simpelt men snyggt! Dessutom så var massor av sakerna på rea, grymt! Tyvärr hittade jag inga jeans som jag skulle vilja men hade inte allt för mycket tid. Jag har gjort det här inlägget på mobilen så att jag skulle kunna ha med bilden på kläderna!


Shoppning time!

Nu ska jag alldeles åka iväg och shoppa! Det ska bli så kul! Har längtat efter att få in lite nya saker till min garderob rätt länge nu. Men jag har inte riktigt haft tid förut så nu har jag massor av saker som jag vill köpa innan skolan startar igen. Jag har aldrig varit riktigt shopping galen men har blivit det mer och mer under de senaste åren. Hade hemsk klädsmak när jag var liten.. Och jag får fortfarande inte in bilderna från min mobil..

Gymnasium

I höst så ska jag börja gymnasiet och gå teknik. Varför jag har valt teknik är för att det är en bred linje så man kan bli många olika saker efter det, det innehåller mycket matte och teknik (såklart). Jag har ingen aning om vad jag vill bli och teknik och matte har altid varit något lätt för mig, så det är ju perfekt! Framför allt matte har jag haft enkelt för. Jag har aldrig pluggat till ett matte prov, alltid haft högsta betyg, började jobba på riktigt i matte A i början på förra året och har för det mesta tyvärr jobbat väldigt lite på lektionerna.
Gymnasiet som jag ska gå ligger nära där jag bor och busstationen så jag ska ha tid att vara i stallet så mycket som jag är. Det var typ så jag bestämde vilket gymnasium jag skulle gå och det här är byggnaden jag ska gå i!

Ingen shopping

Det blev ingen shopping idag då det var för fint väder. Underbart att det är fint väder men jag kan ändå inte göra något ute då min förkylning nästan har blivit värre.. Så nu sitter jag inne och typ äter halstabletter som godis framför min dator.

Och jag kan fortfarande inte få in bilder på min dator..

Vill shoppa!

Jag är verkligen jätte sugen på att shoppa! Har kollat runt lite på nätet och hittat massa snygga kläder, accessoarer osv. Skulle villja klicka hem massor, men kan inte riktigt göra det..
Men spanat in lite saker på Gina Tricot som jag typ måste ha, så ska kanske åka dit imorgon idag för att prova och kanske köpa! Känner att jag behörver förnya min garderob och skaffa lite nya kläder. Har lite dåligt med tid att göra det sen när skolan och stallet börjar sen så lika bra att passa på nu under lovet!

Vill ha bilderna..

Jag hadde tänkt att skriva lite om när jag jobbade på ridlägret för att få in lite häst i bloggen. Men då jag fortfarande inte löst hur jag ska få in bilderna i datan kan jag inte få med bilderna jag vill och det blir mycket tråkigare utan dem.. Jag brukar bara behöva koppla ihop dem med en usb sladd och sedan kommer det fram en ruta där det står importera bilder. Men den kommer inte upp så jag vet inte vad jag ska göra :(

Home alone

Är ensam hemma ikväll. Rätt skönt faktiskt! Har äit pizza till middag, lyssnat på musik och bara chillat. Har försökt ladda in lite bilder från min mobil till min dator, men det vägrar att funka.. Så tråkigt när bloggen blir utan bilder, måste fixa det!

Bloggat tidigare

Förut så hade jag en blogg tillsammans med två underbara vänner, men den slutade att funka. Vi kunde inte komma in på bloggen alls och vi har försökt att komma på nya namn men vi har inte hittat något som vi fastnat för. Bloggen var Rootjejerna.blogg.se.

Gud vad jag saknar att blogga där nu när jag tänker på det! Det känns som det var hur länge sedan som helst vi bloggade där. Så mycker har hänt sedan dess, jag har gått ut grundskolan, jobbat på ridläger, blivit en bättre ryttare och blivigt galen. Det känns som det var ett helt annat jag som skrev där samtidigt som det känns som precis samma jag. Jag tror att det var tiden innan jag började tänka så mycket faktist.

Det är hur kul som helst att sitta och kolla igenon rootjejernas. Trotts att vi inte hade bloggen så länge så finns det massa minnen!

Slösat bort en dag

Idag har jag slösat bort en hel dag på min dator. Jag som tänkte typ rensa och städa mitt rum och göra massa nyttiga saker.. Men istället har jag suttit hela dagen i soffan med min data i knät och bara gjort ingenting. Tiden bara rann iväg, känns som jag typ gick upp för någon timme sedan. Jag har verkligen inget grepp om tiden längre.. Kan sitta och göra ingenting men ändå så bara försvinner tiden. Tex när vi åkte hem från Öland som tog ca 7 timmar så sov jag ingenting, men det kändes ändå inte som det tog så lång tid. Det är typ helt sjukt! Känns som jag borde bli uttråkad eller något men det blir jag inte. Jag bara sitter och tänker, även fast jag typ inte har något att tänka på och min hjärna känns helt kokt. Och jag kan tänka på saker jag ska göra istället för att göra dem. Kan tex få ett sms när jag håller på med något, tänker vad jag ska svara och sen glömmer jag bort att svara. Men idag bestämmer jag får bli en göra-dag istället för en tänkardag!


Äntligen tid för datorn

Igår kom jag hem efter först en veckas jobb på ridläger och sedan en vecka på Öland. Jag ville börja blogga redan innan det men kändes som det var rätt lönlöst då jag inte skulle kunna uppdatera något uner de veckorna. Internet är nämligen sämst i både stallet och där vi var på Öland (har varit där förut).

Men jag har alltså inte kunna sitta vid men data på två veckor! Det är typ hur lång tid som helst för mig. Jag brukar alltid gå in på datan på kvällen och kolla igenom mina grejer, bloggar, facebook osv. Nu när jag inte har gjort det på två veckor så har jag en del att göra på datan. Men efter som att jag är förkyld så gör det ingenting alls att jag kan sitta hemma framför datorn och dega!

Tävlar om schabrak!

Jag är med och tävlar om det här grymt snygga schabraket från Tophorse hos NellieBerntsson! Tur att man kom hem och han starta upp bloggen lagom för att vara med och tävla om det, så yummy!

Förkyld på sommaren..

Just nu sitter jag nermosad i soffan med täcke på mig och datan i knät. Jag är super förkyld nu och har varit det i ett par dagar. Det är så himla jobbigt! Men som tur är så har jag inget viktigt att göra nu så att jag kan vara hemma och bli lite frisk ett par dagar. 
En lite rolig grej är iaf att när jag snyter mig så låter jag tydligen som en bebis elefant. Vet inte riktigt vad jag ska tycka om det faktiskt!

Presentation

Jag som kommer att skriva här på bloggen är Jossan. Jag rider på ridskolan Roo Gård. I grunden rider jag en dressyrträning och en hoppträning i veckan, men rider och tävlar ganska mycket utöver det. Jag kommer främst att skriva om hästar, träning, tävling, åsikter och min vardag. Lite saker som händer i mitt liv och mitt huvud helt enkelt!

RSS 2.0