Kunde ha ridit

Nu har jag kommit hem från stallet och varit hemma ett tag. Trodde att det skulle regna idag som det har gjort resten av veckan. Men till min glädje var det faktiskt jätte fint! Det var lite små molnigt och solen kikade fram då och då.
Men idag hann jag inte rida. Jag blev frågad om jag ville det men jag hade inte tid helt enkelt. Fick typ inget gjort igår så måste göra allt nu istället. Skolan måste prioriteras och jag är så irriterad på mig själv! Nu kunde jag istället för att plugga ha suttit på häst ryggen, blä. Men bättre motivation för att plugga kan man inte få iaf..

Mysig framskrittning runt gården idag!

Jobbar

Nu är jag uppe i stallet och jobbar! Ska snart ha teori om hur man sadlar och tränsar. Känns bra att jobba lite även fast jag hellre skulle ha varit hemma och sovit eller gjort läxorna som jag inte gjorde igår. Gick inte så bra att plugga igår.. Kommer alltid på hur jag ska kunna skjuta upp saker äver fast jag vet att jag måste göra dem. Men men, bara att ta tag i det när jag kommer hem istället.

Börja inte spela tetris!

Det har varit så himla mycket senaste veckan, så mycket plugg! Är för lat i skolan, spelar tetris istället och får jobba hemma. Tetris är verkligen as kul, men jag ångrar att jag började spela det. Det har förstört så mycket tid när jag kunde ha jobbat, hehe..
Men jag har verkligen försökt att göra klart allt på en gång, det bara funkar inte. Det har alltid slutat med att jag börjat göra något annat eller bara suttit och gjort ingenting. Så jag har inte velat blogga heller då jag verkligen har försökt at bli klar mad plugget innan jag gjort något annat.
Dessutom så har jag ju ridit en del. Det har gått så bra! Kommer inlägg om de olika passen och tävlingen så fort jag har hunnit skriva om dem. :)

Väntar

Just nu sitter jag och väntar på att Bella ska sluta. Hon slutar 20 över 4, så det är ca 20 min kvar och jag har redan väntat i över en timme. Men jag jag har ju ändå massor av saker att göra och en uppgift som ska in ska in imorgon, så då passar det ju bara bra.
När Bella slutat så drar vi och Tillda till Täby för att shoppa lite. Har lite saker som jag verkligen skulle behöva och vill ha bla ett par nya skor, en skinnjacka osv.
Men det ska även bli kul att kunna umgås med Bella och Tillda då vi ses mycket mindre än förut. Förut så gick vi i samma klass så då sågs vi ju helatiden, slutade samtidigt osv. Men nu går Bella i en annan klass och Tilda tom i en annan skola. Då blir det mycket svårare att ses vilket jag tycker är jätte tråkigt.. Men eftersom alla vill gå olika linjer så funkar det inte att gå i samma klass.
Det är viktigt att välja rätt linje på gymnasiet så man går något som man tycker är kul. Och teknik är perfect för mig, känner verkligen att jag har valt rätt linje!

Plugg..

Idag efter skolan drog jag hem till Bella. Vi satt typ och pluggade hela tiden, eller snarare försökte plugga. Det blev lätt så att vi började prata om helt andra saker än det som hade med plugg och göra..
Så jag han inte klart med några saker, vilket inte alls är bra. Dessutom så kom jag på för ett tag sedan att jag har en sak som egentligen borde vara klar imorgon vilket den inte är i närheten av. Där sprack också planen med ordentligt med sömn. Blir så trött på att jag är så dålig på att ta tag ordentligt i skolarbetet! Det blir ju ändå bara jobbigt i slutändan. Skolan har ju knappt satt igång på riktigt än och jag har redan massor att göra. Men samtidigt så är det så tråkigt så att det är svårt att ta tag i..

Sömn

Har sovit på tok för lite den senaste tiden.. Varför vet jag inte riktigt men jag orkar typ bara inte gå och lägga mig. Det finns så mycket som jag skulle vilja/behöva göra istället för att sova.
Men idag ska jag försöka prioritera sömnen och ska försöka göra det iaf resten av veckan också. Vill verkligen vara pigg och orka på lördag. Det är ju tävling då och jag är verkligen taggad!
Ska även prioritera läxor idag, bli klar med allt jag har att göra. Känns skönt att veta att man inte har något att göra och bara kan ta det lugnt och göra saker som man vill göra.
Men just nu har jag samhällskunskap, så tråkigt! Är trött och vill sova istället..


Dressyren 18/9

Idag var det dressyr träning som vanligt och jag hade Gilbert. Vi jobbade med att få hästarna mjuka, skänkeklvikningar osv. I början var Gilbert ganska stel och stretig. Sen är han jätte slel åt vänster så min vänster skängel blev typ helt slut då jag försökte trycka in den där vänster bogen.
Men mot slutet kändes det iaf super bra! Allt kanske inte var perfekt och det finns fortfarande massor av saker jag och han behöver jobba på, men det kändes bra. Det kändes som det släppte lite någonstans, så jag verkligen kom åt honom och allt bara flöt på. Känns grymt bra in för lördag! Stannade kvar och smörjde idag också så att vi ska ha mindre att göra på fredag. :)

Galen häst

Idag efter att jag jobbat så fick jag rida Milo då han behövde gå. Jag visste att han bockat ganska mycket på hopträningen så det skulle vara kul att se om han skötte sig.
Milo är en Oldenburgare på 165cm så han är ganska stor, framför allt när man är van att rida ponny. I början så gick det helt okej, men han gick och slog lite med huvudet och verkade lite uttråkad. Då gjorde jag massa saker hela tiden så att han skulle ha något att göra.
Sen kom vi till första galoppen och då började han bocka. Då drog jag upp hans huvud, blev lite sur på honom och fortsatte som jag hade tänkt. Efter det gick han klockrent! Han gick verkligen hur bra som helst.
Men efter ett tag så kom vi travandes på kortsidan och då blev Milo "rädd" för något och börjar bocka riktigt ordentligt. Då var det väldigt nära att jag åkte av. Sen bockade han typ en del till..
Men till sist avslutade jag med att galoppera ett par varv i varje varv utan att han bockade och travade och skrittade av honom.
Tror att ha har lite överskotts energi och blev lite glad när han såg de stora öppna ytorna på utevolten. Dessutom så blåste det en del ute och då blir det ju lite extra roligt!


Tävling 22/9

Nästa vecka på lördag så är det tävling! Det är andra omgången av div 2 och två förklasser. Jag ska inte tävla i laget utan bara förklasserna. Det är en LD+5 och en LC, sa alltså 85 och 90 för mig.
Jag är verkligen taggad för tävlingen och hoppas att vi kan komma igenom utan några stopp. Men det skulle vara grymt att gå nolla och kanske ta någon placering. Känns som jag inte har fått rida ärevarv på allt för länge och jag saknar det.. Så på lördag, då kör vi!

Borsta en häst

Nu är jag i staller och jobbar som stallvärdinna! Tycker som sagt att det är riktigt kul och den här gången ska vi börja ha teori också. Jag ska gå igenom hur man rycktar en häst, olika sorters borstar osv. Det är inte lätt att veta sånt för personer som inte hållt på mycket med hästar förut! Så därför är det bra att vi har teori så att de lär sig ordentligt redan från början. :)

Hoppträningen 14/9

Igår på hoppträningen så hoppade vi titthinder. Vi hade bland annat en vattenmatta och en plastmur. Först började vi att hoppa fram i trav på ett par hinder och Gilbert var faktiskt jätte duktig! Han blir bättre och bättre för varje gång på att hålla traven mot hinden och inte kasta sig iväg i galopp.
När vi hoppatfram som hoppade vi en liten bana och det gick bra. Efter det så hoppade vi en bana med snäva vägar för att träna lite omhoppning. Gilbert var jätte duktig då också, men jag fick inte ut honom på en av svängarna och då kom vi lite väl snävt och tog med oss översta bommen. Så då tog vi om den vägen och då blev det mycket bättre. Dock så råkade det stå ett hinder ivägen efter för att jag inte riktigt planerat vägen (det var väldigt tight) och då kände jag att det inte var någon idé att vända undan. Så då tog vi ett extra hinder, hehe. Var inte så snabb tänkt igår, om sagt, sjukt trött..
Nästa vecka, då blit det fokus, allt ska sitta perfekt!
Munsboro Gilbert

Hästskötare

Idag åkte jag med mina kompisar som tävlade div 2 och var hästskötare och fotograf. Känndes lite konstigt att inte tävla själv, men det är alltid kul att följa med ändå! Alla var super duktiga och i förklassen blev det två placeringar. I lagklassen kom det tyvärr in lite nerver som gjorde att vi fick två uteslutna och även ett pet. Men det tar vi igen hemma nästa vecka!
Nu är jag sjukt trött, tror att jag är sjuk, är snuvig osv.. Jobb imogron också, toppen!

Blogga från mobilen

Jag tycker själv att det är super smidigt att bara snabbt och lätt kunna blogga från mobilen. Men sen är problemet att när jag väl behöver eller ska blogga från mobilen så är det alltid något fel. Det kan vara att bilden är för stor eller att det bara är något allmänt lagg som gör att det inte funkar.
Men om man ska till stallet så är det ju super smidigt att skriva ett inlägg på bussen så att det inte blir allt för lång tid mellan inläggen. Då funkar det ALDRIG och jag blir så trött på det. Man tappar ju helt blogg lusten när man måste skriva om ett inlägg för att det är något fel som borde vara det.


Kort, underbar dag!

På morgonen hade jag ridprofil och det var hoppning! Jag red Rebecca och i framridningen var hon faktiskt jätte lugn och fin. Men när vi väl började hoppa så blev hon en pigg liten studsboll! Superkul att hoppa henne tycker jag. Men jag glömde lite ytterskänkel ibland när vi skulle vända, så då flöt vi ut lite. Tror att det har lite att göra med att jag har hoppat Gilbert som man snarare måsta hindra från att vända. Nästa gång ska vi också hoppa, längtar!
Sen var det idrott, körde någon helt okej catch the flag/dodgeball grej. Efter det så slutade jag! Vi hade ingen engelska idag då vi skulle jobba hemma, så jag slutade10:55!


Vanlig dag

Idag var det en helt vanlig skoldag, hade tråkiga lektioner, slutade och gick hem. När jag kom hem så tänkte jag att jag skulle vara jätte duktig och göra massor av bra saker! Men sedan satte jag mig i soffan med datorn i knät och där fastnade jag. Det var precis det jag tänkte att jag inte skulle göra.. Men nu ska jag iaf baka, sedan städa lite i mitt rum och kanske göra lite matte. Ingen mer dator för mig ikväll..

Dressyren idag

Idag så red jag Gilbert. Vi jobbade lite på samma saker som förra veckan, lite serpentiner och så.I början så kom jag inte alls åt honom och det känndes inte alls bra. Men sedan började vi jobba med att göra serpentinbågar på ena långsidan och skänkelvikningar på den andra. Då gick det mycket bättre! Tillslut så blev han ganska mjuk och fin och jag kom åt honom bättre. Men det jag ska tänka på är att våga hålla i mer i tyglarna så jag kommer åt honom ännu bättre.
Nu är gullekillen även rakad! Han blev det i förra veckan då han var så lurvig.

Tre hästar

Igår efter att vi jobbat klart, ungarna åkt hem, allt var städat osv så smörjde jag lille Nattes träns då vi använde det till att sätta ihop så snabbt som möjligt, så tyckte att det kunde må bra av att smörjas. Sedan tvättade jag Gilberts och Chrillans vatten koppar och krubbor, duktig som jag är. När jag gjort det så fick vi som jobbat några hästar att rida! Tillslut så blev det så att jag skulle rida tre hästar på ganska kort tid då vi hade ett möte senare under dagen.
Först blev det Bruno, han jobbade jag nog hårdast med. I början gick det bra, men sedan tappade jag honom lite, han slog upp lite med huvet och så. Men sedan kom jag på att han lurade mig att ta i inner tygeln så då släppte jag den nästan helt. Efter det funkade det super! Jätte nöjd med det.
Efter Bruno så blev det Magic, red honom lite kort på utebanan bara. Han var ganska fin i början, men sedan blev han segare, tror att han blev lite tröttare och det blev jag med. Men i skänkelvikningarna lyssnade han super! Hade inte riktigt tid att jobba med honom så är nöjd ändå.
Natte var den sista hästen jag red och vi skrittade bara ut lite i skogen barbacka då jag inte hade tid för mer. Men det är ändå ganska bra för honom då han är liten och behöver träna lite på vart han har fötterna vilket han har blivit super duktig på!
Büter's Fardoe
Bild på gulliga Bruno från hemsidan!

Ont i huvudet

Idag vaknade jag med grymt ont i huvet, så ingen skola för mig idag. Vilat hela dagen känner mig bättre nu men känner mig sressad för allt jag har och göra. Missade förhöret på hästens historia idag så då kommer jag att vara tvungen att plugga för det en gång till, men när vet jag inte..
Får ångest för att jag måste vila istället för att göra saker som jag måste, borde och vill. Men måste också vila så att jag slipper att ha ont i huvet och kan gå till skolan och rida imorgon. Jag har inte tid att vara sjuk!

Helgen

Nu är jag hemma från middagen och övernattningen. Jag tyckte att det var super kul på övernattningen. Vi höll i femkamp, ryckttävligg osv och jag hoppas att alla hade det kul, det verkade så iaf! Maten ikväll var super god, åt en caesarsallad och så var det trevligt sällskap såklart!
Nu har jag massor av läxor att ta tag i, har bland annat ett förhör på hästenshistoria imorgon.. Men jag orkar inte plugga, vill bara sitta och fixa med bloggen eller gå och lägga mig. Jag är trött men jag har har massor av motivation till bloggen. Men jag har ingen tid till det ingen tid till det.

Övernattning

Igår så var det hoppträning. Det gick bättre än förra gången men har fortfarande lite att slipa på.
Efter träningen åkte jag hem till Bella och sov där. Nu ska vi snart åka till stallet för att jobba på en övernattning i stallet. Egentligen skulle jag inte ha jobbat men då min kompis blev sjuk fick jag jobba istället för henne.
Sen imorgon är det möte i stallet och sedan middag för alla som jobbade på ridlägrena, super mysigt!


Förra veckans hoppträning

Kom på att jag fortfarande inte skrivit om förra veckans hoppträning!

Men vi jobbade iaf med lite gymnastikhoppning, studs osv. Gilbert var PIGG. Han lyssnade bra och så i framridningen men så fort det kom ett hinder framför honom så ville han inte lyssna längre. Vi fick bland annat in ETT språng i en kombination där det skulle vara två språng.. Men till slut så lugnade han ner sig lite, efter lite träning på att inte springa så fort man ser ett hinder. 
Han har aldrig varit så här pigg när jag har ridit honom. Tror att de kan ha varit för att det var tävling förra helgen eller något. Men shit va han var pigg! Hoppas att det går lite bättre idag.

Fullt upp!

Jag har verkligen haft super mycket att göra nu under de senaste dagarna. Fullt upp med skolan, långa dagar, jag är för lat för att jobba, måste jobba hemma. Men försöker verkligen ändra på mig. Har även vart med Bella och försökt hinna med att sova ordentligt.
Det var även ridning idag med skolan, red gullig Rebecca igen. Vi jobbade med lite lösgörande övningar och det gick helt okej. Hon blir lätt lite stressad men när hon väl slappnae av kändes det super!

Avstängd hjärna

Allt som jag har läst eller hört sedan igår känns som det bara går in genom ena örat och ut genm andra. Jag kommer inte riktigt ihåg utan jag måste typ läsa igenom flera gånger för att förstå. Till och med matten måste jag läsa igenom flera gånger och jag fattar knappt ändå. Då är det något fel, för jag har super lätt för matte. Jag ska snart byta till matte 2 istället för 1 då jag redan räknat typ allt.. Så när jag inte förstår matte, då är det något konstigt.
Det känns typ som min hjärna har typ stängt av. Jag kanske har för mycket att tänka på så inget nytt fastnar? Får försöka stänga bort alla tankar och fokusera, men det är svårt. Brukar använda musik till det men nu får musiken mig bara att tänka ännu mer. Men aja, nu kör vi.

Sitter och har världens tråkigaste historia lektion, ska skriva om källkritik grejer. Jag orkar verkligen inte jobba, så ja, varför inte sitta med bloggen istället? ;) Problemet är bara att om jag inte jobbar nu så får jag mer att göra hemma, kanske ska börja jobba snart..

Sommardag

Idag känns det som en riktig sommardag! Det är super fint väder ute och jag slutade super tidigt så jag har hunnit med massor av saker. Bland annat så har jag legat och solat i över en timme, gjort lite matte, ätit lite kakor och röda vinbär. Jag låg i solen så länge som jag kunde, tills solen gick bakom träden och när jag solade så fick jag under tiden besök av både en trollslända och några fjärilar. Sommarkänslor!


Skriv på rosetter på en gång


På mina rosetter som jag vinner så skriver jag alltid datum, klass, häst osv. Tycker att det är lite roligt för då kan man kolla på baksidan på dem och se när och var man vann dem. Men jag är allt för dålig på att göra det så jag brukar få en liten samling som jag måste skriva på.
Igår kväll satt jag och skrev på rosetterna som jag inte hade skrivit på sen förra terminen. Det var en hel del rosetter. Att sitta och ta reda på datum osv är inte alls roligt måste jag säga! Så nu har jag lovat mig själv att alltid skriva på rosetter samma dag som jag har vunnit dem. Tror att det är rätt bra!



Trivs på jobbet

När jag kom upp till stallet idag så tog jag reda på precis vad jag skulle göra osv. Sen började barnen att komma och då var det bara att presentera sig för alla och hjälpa alla som behövde hjälp. Jag fick även springa med en kille i öppengruppen då det saknades en ledare.Gud vilken pratkvarn han var, han pratade typ hela passet!
När jag inte hade något att göra tvättade jag vatten koppar, sopade stallgången, hjälpte till att ta in hästar osv. Så det var fullt upp hela tiden! Men jag trivs riktigt bra med att vara stallvärdinna. Man får hjälpa små killar och tjejer så att de kan göra något det verkligen älskar nämligen att rida! Det är så kul att se hur glada de blir när de ska rida, vissa står nästan och studsar när de får sina hästar.

Helt underbar bild som älskade TILDA har tagit!

Duktig!

Idag har jag varit så duktig! Först så köppte jag ett par chaps som jag ska ha på Skånsta när jag rider med skolan och en inte allt för billig tjocktröja på Hööks. Sen åkte vi vidare till Stockholm Ridsport och där köppte jag ett par lite tjockare strumpor och en ny hjälm, en charles owen wellington classic! Allt var väldigt välbehövligt så det känns bra.


Sedan när jag kom hem så bytte jag på min kanin, fixade undan alla ny köppta grejer, fixade undan mina fyrklöver osv. Ska även skriva på alla mina rosetter från förra terminen som jag borde ha gjort för länge sedan, så idag har jag gjort massor av bra saker!
Imorgon blir det gå upp tidig för att jobba som stallvärdinna. Lite segt men ändå kul och så tjänar jag lite pengar också. Jag tänkte börja kolla efter lite jobb förut, men då skulle jag behöva ha ett jobb som jag kunde vara borta ifrån när jag skulle tävla osv. Det skulle nog vara lite svårt att hitta, men då frågade ridskolechefen om jag ville jobba varannan söndag så det blev perfekt!

Hästsaker!

Nu ska jag och pappa snart åka och handla lite hästsaker! Lite välbehövliga saker ska köpas in och så får vi se om det blir något annat roligt också. ;)
Jag har varit riktigt trött de senaste dagarna, men när jag kommer hem så ska jag försöka blogga lite och göra lite andra bra saker. Bland annat tänkte jag skriva om gårdagens hoppträning och jag har bara ett ord för att säga hur det gick, FORT.


RSS 2.0