Tisdagens dressyr

På dressyren i tisdags så fick jag iaf rida den nya hästen Proton! Han är en jättefin brun kille på ca 158. Det gick faktiskt jätte bra när jag red honom! Han hade väldigt lätt att gå i form och lyssnade bra på hjälperna. Vi jobbade lite med skänkelvikningar och mellantrav, det gick jättebra. Sen så tyckte han att det var jätteroligt när vi galopperade och ökade på ena långsidan. Så gullig!

Om han inte är livrädd för dressyrstaketen så ska jag ha honom på lördag på stockholmscupen också! :)


Det som göms i snö kommer upp i tö

Nu är det nog den fulaste tiden på året. All snö smälter och allt under den kommer fram, allt skräp och all smuts som har kommit under tiden snön legat på marken. Det är grått och tråkigt ute. Framför allt när både himlen, marken och träden är gråa. Jag blir så himla trött och seg av det.

 

Men sen får man ju också tänka på att när snön smälter ännu mer kommer gräset att komma fram och tillslut så kommer det att vara vår på riktigt med värme och massor av fina blommor. Och efter våren så kommer sommaren, gud vad jag längtar!

Jag blir så mycket piggare på våren och framförallt sommaren. Får massor av ny energi av solen, av att det är ljust ute och man slipper att packa på sig massor av kläder. Det är som att jag laddas upp av solen och värmen och desto mindre sol och värme jag får på mig desto mer utladdad och trött blir jag. Så om jag inte skulle ha åkt till Florida så skulle jag nog ha varit helt död nu, vilket jag nästan är endå. Men det blev liksom lite reserv energi. Dock så har den börjat ta slut och jag skulle behövas laddas upp igen. Tur att våren verkar vara på väg!


Bloggtävling hos Stall Norm!


Klicka på bilden för att komma till tävlingen. :)

Ny plan

Nu har jag börjat med en ny plan för att få allt gjort, jag börjar med det roligaste!
Jag är en person som ofta har svårt att komma i gång, men när jag väl är igång så brukar det gå bra. Dessutom så blir jag helt dum i huvudet när jag har för mycket att göra så att jag inte gör någonting. Men su så ska jag börja med de roligaste så att jag lätt kommer igång och betar av lite saker. Så när man kommer till den där stora tunga uppgiften så är man redan igång och man har inte massa anndra saker man måste tänka på samtidigt.
Än så länge så funkar det iaf jätte bra och jag tror att jag kommer att fortsätta med det här!

Besviken på mig själv

Idag har jag haft nästan hela dagen på mig att plugga, att bara sitta och nöta tills allt är klart. Kunde nästan se framför mig att jag satt och skrev inlägget med rubriken ”Klar med allt” eller ”Inget mera plugg”, skrev att jag faktiskt var stolt över mig själv som hade fått klart allt. Men nej, nu gör jag raka motsatsen. För jag har faktiskt inte gjort någonting.
Så nu kommer jag att få sitta typ hela dagen imorgon, precis som jag hade tänkt att jag inte skulle göra. Jag är besviken på mig själv och det tycker jag inte om, suck..
Men imorgon får jag ta nya tag, allt ska bli klart och jag ska bli nöjd. Februari ska börja som och bli en bra månad, punkt slut.


Utbytestävling mot Skånsta

I söndag så var det utbytes tävling mot Skånsta. Vi haft har det i några år nu med blandade resultat. Det börjar iaf med att de kommer till oss och vid ett senare tillfälle åker vi till dem. Först rider hemmalaget fram sina hästar och hoppar dem, sedan så gör bortalaget samma sak. De med minst antal felpoäng vinner.

Tanken var ju först att jag skulle haft Benjamin men han hade haft kolik så jag fick ha en häst som hette Musse i stället! Han är en super gullig kille, men inte alls som de hästar jag brukar rida. Han är lite kraftigare i varianten, ganska liten och lite små seg för hjälperna. När vi började hoppa fram så ville han gärna dra iväg, men helst inte gå fram för skänkeln. Så gullig och lite kul att rida något annat också!

Men jag red iaf nolla på 70cm och vi vann med minsta möjliga marginal! Vi vann alltså med bara 4 fel.

Visst är han gullig?



Hemma...

Idag blev jag hemma. Vaknade med ont i huvudet, vet faktiskt inte varför. Men nu har jag iaf tagit huvudvärkstablett och har inte ont i huvudet längre. Hatar att ha ont i huvudet, man kan liksom inte göra något då..
Men nu när huvudvärken är borta så ska jag ta tag i allt jag har att göra. Jag känner mig tillochmed nästan taggad för att plugga, eller kanske inte själva pluggandet, men känslan att vara klar med allt. Hur skönt skulle det inte vara med en helg då man inte behöver plugga något alls? Det ska jag sikta på!

Hur kunde jag missa allt plugg?

Nu har jag fått sluta tidigare (1h och 20min!) och har alltså lite tid över. Så då passar jag på att blogga och plugga lite då jag har väldigt mycket att göra. Jag som trodde att jag hade full koll allt i skolan men nu när jag är här och tänker efter så har jag kommit på hur himla mycket jag har att göra. Det är massor som jag måste fixa bara tills imorgon och idag har jag ju ridning så det är liiiite bråttom! Ursh. Fattar inte hur jag har kunnat glömma bort allt. Men nu har jag gjort en lista med allt jag har att göra så jag inte ska glömma bort något och den är inte lite liten. Nu under tiden jag har skrivit det här har jag dessutom kommit på ännu mera saker..
 
Men imorgon så ska jag ha en pluggdag och verkligen ta tag och göra allt jag har att göra. Ska verkligen kunna känna min nöjd och kunna sova ut på torsdag då vi har studiedag. På torstag så ska jag dock göra klart ett arbete med min kompis och gå till tandläkaren, men det ska inte få bli mer än så.
 
Så om jag inte bloggar så mycket på ett tag så är det bara för att jag har 10 saker på min lista som måste vara klara innan måndag och det är bara saker från skolan.
 
 
plugg_133014935_174011414_174288120_175327888

Trött på att försova mig

Idag så försov jag mig så pass mycket att det kändes helt ovärt och pinsamt att gå till skolan. Det värsta med det är att det inte är första gången. Dessutom så har jag sovit riktigt mycket i helgen, men ändå så vaknade jag, stängde av mina alarm och somnade.. Ibland så vaknar jag dock inte alls av alarmen. Jag kan liksom sova mig igenom 5 alarm utan problem vissa dagar och det är hur jobbigt som helst. Förut så försov jag mig aldrig men nu efter lovet och precis innan så har jag försovit mig massor av gånger.
När jag var mindre så förstod jag inte riktigt hur folk kunde försova sig och det gör jag fortfarande inte. Men nu vet jag iaf hur lätt det kan vara att göra det ibland. Jag sover när min kropp vill och inte när jag vill.. Så trött på det. Hur kul är det liksom att missa en skoldag för att man bara inte har vaknat? Blä.

Men jag har hittat en sida med några olika väckarklockor så man måste gå upp och hämta dem eller stänga av på något annat sett. Tror faktiskt att jag kommer att beställa någon av dem. Ni hittar sidan HÄR.
Väckarklocka

Dagen

Varit hemma ett bra tag nu, hann inte rida Bruno efter tävlingen. Men det gick iaf jätte bra på tävlingen! Jag fick inte den hästen jag egentligen skulle haft, men det gick bra och jag gick nolla. Dessutom så vann vi!! Men berättar med om det imorgon när jag både har tid och bilder.

Snart blir det ponny akuten och sedan blir det plugga! Känns som en standard söndag för mig haha.


Taggar tävling!

Nu hållbar vi på att putsar våra skor hemma hos Bella. Det är nämligen så att vi ska sova hos henne i natt och imorgon är det tävling!
Det är utbytestävling mot Skånsta på Skånsta. Så först rider de fram och hoppar deras hästar sedan rider våra ryttare på deras hästar. Det kommer att vara 18 ryttare från varje lag och tre olika grupper. Kl 9:15 är det samling på Skånsta och kl 10 är det första start.
Om det blir som planerat så kommer jag att rida en storhäst som heter Benjamin. Hade honom föra året också men då hade jag aldrig hoppat storhäst förut och inte ridit så mycket på storhäst för den delen heller. Då hade vi ett pet vilket vi inte ska ha i år! Har ju lite mer storhäst vana nu. :)
Hoppas verkligen att vi vinner imorgon då vi dessutom vann på hemmaplan den här gången!


Storhäst träning

Det första jag gjorde i stallet igår var att skritta ut i kylan tillsammans med Tilda på min prins.♥ Han håller på att sättas igång lite igen och om jag hinner så ska jag rida honom på söndag också.

Sen var det dags för hoppträning och då fick jag ha Xanté! Andra gången jag red honom igår och vi tränade lite med bommar och sedan lite bana med bommar. Första språnget så drog han mot hindret lite och det blev lite knas. Men sedan när jag började rida ihop honom mer innan hinderet så blev det mycket bättre och på slutet så gick det jätte bra! Då tror jag att hindrena låg på runt 90-100 och vi hade bra flyt osv. Han var jätte rolig att hoppa, påminde faktiskt lite om Bruno. :)

Bild från hemsidan, ser inte riktigt ut som Xanté men har ingen annan.

Xanté


Grym kväll!

Igår så gick det jättebra på träningen, berättar mer om det sedan.
Dessutom sa hade jag Tilda och Bella en myskväll med massor av godis, film, ansiktsmasker osv! Super kul och det var verkligen ett tag sedan vi gjorde något sådant här. Filmen hete Gothic, tyckte att den var as bra faktiskt, godiset var gott, ansiktsmaskena luktade gott och sälskaper var bäst.


Fin middag

Alldeles strax så ska jag gå för att äta middag med min mamma och min bror, kul! Det känns nästan som att jag borde gå och lägga mig istället då den här dagen har varit så lång. Upp tidigt, hem tidigt, vilat länge, fixt iordning sig för att gå på middag och sen har jag ännu mer saker som jag måste göra ikväll.
Fullt upp blandat med lathet!

Back in my pajamas

Nu ligger jag i min säng med pyjamas efter att ha tagit en varm skön dusch och druckit en kopp varm Oboy. Det var ingen idrott idag utan jag hade bara ridning så jag kom hem vid 10! Så skönt.
Men det är svinkallt ute nu och på ridningen så hade jag inga handskar och min häst stod i en ute box.. Kallt! Hade en häst som heter Flash och det gick helt okej. Red honom förra veckan också och det gick mycket bättre idag iaf.

 

Hemma..

Idag är jag hemma och har ont i huvet. Eller jag vaknade iaf med ont i huvet och sen somnade jag om och sov i 3,5 timmar till.. Men nu är det iaf bättre så jag tror att jag behövde den där sömnen.
Planen idag var att Bella skulle komma hit efter skolan och så skulle vi ha en plugg dag tillsammans. Nu vet jag inte riktigt hur det blir utan det beror på hur jag mår om ett par timmar. Men om jag känner mig bra så kommer on iaf. Har ändå massor av plugg som ska göras och det är alltid roligt med trevligt sällskap! :)

Bloggtävling!

Jag funderade faktiskt på att köpa det här setet förut men sedan så lades det på is då jag bytte häst osv. Men sjukt snyggt är det iaf och man kan alltid hoppas att man vinner!
Gå till tävlingen HÄR.

Tisdag

Då var snart en annan dag av klarad. Men inte vilken som helst, utan min mammas födelsedag! Hon fick en apelsinpress av mig när jag kom hem från ridningen. :)
Idag så var det faktiskt inte dressyr utan det var hoppning! Och till min förvåning så fick jag rida Dallas. Han är en jätte fin häst på 7 år. Men det tog en stund innan jag vande mig med hans språng osv då han tydligen kan vara lite svår att följa när man travhoppar. Provade att ta man tag vilket jag inte är van vid, så jag råkade ta tag i manen när jag skulle svänga istället för tygeln vilket inte gick så bra haha. Men Dallas var iaf jätte rolig att rida, hade bara ridit honom en gång tidigare för typ ett år sedan och då var det inte ens på lektion. Tror att man skulle kunna lära sig jätte mycket på honom då han går riktigt bra bara man gör rätt!

Hoppträningen på Natte

I fredags så hade jag ju Natte på hoppträningen som det var tänkt. Han var faktiskt mycket lugnare än vad jag hade trott, men man kände att han tyckte att det var roligt iaf och jag fick hålla i honom en hel del. Vi hade lite gymnastikhoppning och Natte var jätte duktig! Men Natte har inte sådär jätte mycket power i sina språng som Brunis har och vi hoppade inte så högt heller så sprången kändes minimala, gulle ponnyn.♥ Hur som helst är jag väldigt nöjd med träningen!

En vanlig måndag

Idag har jag varit i skolan som vanligt. Hade teori på ridningen idag precis som vi har varje måndag, om vi inte får jobba hemma (som vi ska nästa vecka, SOVMORGON!!!) och sen har vi ju ridning på torsdagar. Men vi har iaf börjat med hästens anatomi, lite segt är det allt men det kan ändå vara bra att kunna!
Nu sitter jag hemma hos mamma, pluggar till ett lektionstest som vi ska ha på matten imorgon. Det är på trigonometri, vektorer och lite sådant. Jobbade inte med det förra året så får plugga på det nu istället. Dessutom så är det nationella v10 och då måste allt från Matte 1 sitta även fast det var ett tag sedan jag räknade med vissa saker.
Men om man inte räknar med provet så tror jag att morgondagen kommer att bli en väldigt bra dag! Börjar dagen med en timmes sovmorgon och sedan film på engelskan. Efter skolan så blir det ju dressyrträning och sedan så har jag inte så mycket plugg att göra när jag kommer hem. UNDERBART.

Jobb helg

Den här helgen har varit en jobb helg för mig. Igår så var det Vi i stallet övernattning som jag var ledare på och sen var jag stallvärdinna idag. Så ja, det var mycket jobb i helgen. Tur att man tycker om sitt jobb!

Har inte hunnit med så mycket annat även fast jag har massa plugg. Fixat lite med det nu på kvällen men jag är typ helt slut. Ska nog gå och lägga mig om inte allt för länge haha. Men det gick iaf bra att jobba, vi hade as kul och hoppas att ungarna hade det också! Men när jag skulle hem från stallet så var jag på väg mot bussen när jag såg den åka förbi.. Nästa buss skulle ha gått två och en halv timme senare. Men som tur var så fick jag åka med en tjej som hade ridit och de bodde typ precis vid mig så det var perfa. Så tacksam för det!

Men nu ska jag plugga lite det sista jag gör på helgen..


Synd om min bebe

Imorgon så kommer jag inte att hoppa Bruno. Det är nämligen så att han är/ har varit halt, vet inte riktigt hur han mår nu. Men även om han skulle vara bra nu så är det ändå inte det bästa att hoppa det första han gör. Hoppas iallafall att han blir bra snart.. Min prins.♥
Så imorgon kommer jag antagligen att ha Natte i stället! Det ska bli roligt att ha Natte men ändå tråkigt att jag inte har Bruno. Så det är både på gott och ont. Men Natte har iaf varit jätte pigg när jag har ridit honom på dressyren och han brukar tycka att det är roligt att hoppa så vi får se hur pigg han är.. ;)
Jag ska även fota lite imorgon. Min kompis Tilda ska hoppa tidigare imorgon så då ska jag låna hennes kamera och knäppa några bilder på henne! Tycker faktiskt att det ska bli kul att fota lite, börjat tycka om det mer och mer nu. :) Dock får jag inte med mig pappas kamera till skolan.. Men det funkar ju bra med Tildas också och då får hon alla bilder på en gång också!

Behöver verkligen fixa nya bilder på honom, på oss.♥

Gårdagens ridpass

Igår red jag Natte som jag även gjorde förra gången. I början var han ganska stel men sen blev han jättefin när han slappnade av. Vi jobbade med lite bommar och mycket galopp. Bland annat så gjorde vi en övning då vi gjorde skänkelvikning och sedan fattade galopp mellan två bommar. Så då kunde inte hästarna bli sneda i fattningarna utan tvingades hålla sig raka.
Det gick bra till en början, men när Natte började bli trött och såg hästarna som galopperade framför så gick det inte så bra. Då ville han hellre springa efter de andra hästarna istället för att lyssna på mig. Men till och från gick han super och han var verklinen avslappnad och fin när vi travade av dem. Han är så rolig att rida för han är så glad och positiv hela tiden!


I skolan

Nu sitter jag i skolan en halvtimme innan jag börjar och har alltså en del tid över. Jag är så tidig på grund av att jag ville åka med pappa för att slippa gå ute i kylan. För att om jag inte skulle ha åkt med pappa så skulle jag ändå bara fått ca 20 min extra hemma vilket jag inte tycker att det är värt.
Men iallafall.. Jag har börjat få ordning på skolan nu och har faktiskt fått massa ny motivation att ta tag i den. Vet inte vart motivationen kommer ifrån men den är hursomhelst varmt välkommen! Jag har även fått massor av motivation och inspiration till bloggen också, men tyvärr fortfarande inte riktigt tiden. Men snart så ska jag komma igång på riktigt igen, har faktiskt saknat att blogga lite.
Det var nog det jag hade att skriva nu haha. Men jag tänkte försöka få ihop ett litet inlägg om gårdagens ridpass tills lite senare också!


Bloggtävling!

Mmm, skulle inte skada att ha en sådan här snygg, varm och gosig jacka!
Bilden är länkad till tävlingen.

mhtavling

Nu blir det skärpning

Förra terminen var jag så himla lat med skolan. Jag sköt upp allt hela tiden, jobbade knappt på lektionerna osv.. Så nu sitter jag här med en hel drös av saker som ska vara klara innan terminen börjar och för mig är det på måndag. Inte så himla kul kan jag säga.
Så från och med nu blir det skärpning. Ska ta tag i skolan ordentligt, jobba undan allt jag har nu och sen se till att inte lägga saker på hög. Jag SKA få de betygen jag vill ha och inget mindre så då får jag jobba för dem också. Shit va jag kommer att få kämpa med historian nu, men det kommer det att vara värt. Historian ska nämligen vara inne det 10de och sen blir det ingen mer historia. Måste sätta de här uppgifterna..

Sen när jag fått koll på skolan och har tid, då kommer jag att ta tag i bloggen  ordentligt! Tycker att det känns som en bra plan för mig just nu och den ska jag hålla. :)

RSS 2.0