Hur ska jag ha mina rosetter?

Jag har en del rosetter som jag inte vet vart jag ska göra av. Mina tavlor och allt annat som det går att hänga på är redan fulla. Jag har funderat på att sätta upp en tråd och jag tror att det skulle bli ganska bra. Men sen är bara frågan hur ska jag sätta upp tråden på ett snyggt sätt och hur jag ska göra för att få det så snyggt som möjligt.
 
Någon som har några idéer? Ska jag sätta upp alla på en lång tråd eller ska en speciell häst få en egen tråd? Ska jag hänga dem i färgordning eller i ordningen jag har vunnit dem? Tipsa mig gärna om hur ni tycker eller om hur ni har det!

Ridning på Tequila

Idag var Tequila inte lika rolig som hon var sist. Jag jobbade mycket med att hon skulle slappna av då hon var väldigt spänd vid läktaren och det läskiga hörnet till en början. I skritten så gick det väldigt bra och i traven i högervarvet också. Men i vänster gick det inte alls bra. Första varvet brydde hon sig inte alls men sedan började hon fjanta sig. Hon var liksom inte rädd utan hon va bara töntig. Så jag blev lite arg på henne och la henne på en volt där tills hon slappnade av.

 

Tänkte att jag skulle ha fått henne att slappna av i galoppen också. Men jag han inte rida så mycket längre och hon kändes ganska trött, så jag galopperade bara ett par varv i båda galopperna. Jag är inte helt nöjd med passet, men hon löshoppades igår så hon var nog lite trött efter det och när hon väl slappnade av så var hon faktiskt ganska fin. Det finns mycket jag skulle vilja jobba på med den där damen, hon är ju faktiskt ganska så gullig.

Bilder från dagen, Tequila fäller en del för den som undrar. ;)

På bussen

Nu sitter jag på bussen på väg till stallet. Men det var knappt så att jag han med den.. Först så hade jag tänkt att jag skulle gå hemifrån 12:05 men typ 10 min innan så kom jag på att det var då bussen skulle gå. Så jag gick och skulle precis hinna till bussen. Men på vägen så kollade jag när bussen skulle gå igen och då såg jag att det va bussen som gick från stallet som gick då. Min buss gick kl 12:01 och klockan var 11:59. Så jag typ sprang, kände verkligen att jag inte var frisk. Jag trodde inte att jag skulle hinna, men precis när jag kom till busshållplatsen så såg jag bussen komma. Snacka om lättnad!

Så nu är jag iaf på väg till stallet för att rida Tequila. :)


Bad day

Idag blev de inte helt som jag tänkt. Vi kunde inte göra klart arbetet då vi behöver hjälp, så ska fixa det på fredag. Jag känner mig lite små förkyld så kom inte ut och sprang då jag vill hålla mig frisk. Tänkte inte på att man behövde ha något id med sig till synunder sökningen och jag har inget legg så kunde inte göra den. På HM så hittade jag bara ett linne som jag ville ha men den fanns inte i min storlek. Jag provade även ett skärp för att se om jag hade beställt rätt storlek från Nelly.com, men det hade jag inte. Kommer nog att bli retur på det.. Jag hade tänkt boka klipptid då mitt hår är jätteslitet, men jag blev så arg när inget blev som jag ville att jag skippade det.

 

Dock så har jag fått lite gjort iaf. Jag har:

  • Lånat om en bok på biblotiteket.
  • Ätit ett nyttigt mellanmål, en apelsin och en låda jordgubbar.
  • Jobbat med några arbeten.
  • Fixat rent hos min kanin, bytt spån osv.
  • Klippt min kanins klor.
  • Skickat över massa bilder.

 

Så en del bra saker har jag även gjort idag! Jag är lite gladare nu och ska försöka att hinna med syntestet och boka klipptid imorgon istället. Jag ska även rida gulliga Tequila imorgon och tänkte rida lite i ridhuset. :)


Hoppning på Proton

Igår blev det inte dressyr, utan det var hoppning istället! Jag fick rida Proton och han är väldigt orutinerad när det gäller hoppning, trots sina 12 år. Jag tyckte han var väldigt svår att hoppa då man inte har någon aning om vart man har honom, man får alltid vara på sin vakt. Stor skillnad från att hoppa Bruno som är världens snällaste♥

 

Första sprången blev iallafall kaos och jag vet inte ens om jag kan säga att vi hoppade.. Men efter dem så viste jag lite hur han va och då blev det mycket bättre iallafall. På slutet gick det tillochmed ganska bra tycker jag. Det var en väldigt annorlunda upplevelse att hoppa honom, men ganska kul ändå! Proton var iallafall superfin i framridningen och när jag travade av honom. Han är så gullig, dressyrhästen.

Bild från när vi skrittade runt ute innan stockholmscupen.

God morgon!

Idag är det en bra morgon. Det står 7 grader på termometern och solen lyser ute. För ett par dagar sen beställde jag lite saker från Nelly.com och nu har fått en leverans rapport som säger att mina saker ska komma om 1-3 dagar. Längtar! Jag har massor som ska fixas idag, det känns skönt att ha saker att göra och jag är taggad på att få klart allt. Kommer att få klart ett arbete som legat och släpat i evigheter! Senare kommer jag även att glida runt i centrum utan smink och jag tror att jag ska ut och springa också. :)

 

Känner mig så glad och taggad på livet idag!

 


Hahahahhahaha!

 
 
Hey natthumor. ;)

Mys

Det kommer att komma ett inlägg om dressyrträningen hoppningen senare idag eller imorgon. :)

 

Men nu sitter jag och kollar på någon superkonstig film på 6an och har nyss ätit paj! Mums. Har även jordgubbar hemma som jag snart ska smaka på. Supermysigt att ta det lugnt med lite fika och film!

 

Imorgon så ska jag möta min kompis i centrum och plugga lite. Sedan så ska jag göra ett syntest så att jag kan få körkortstillstånd, köpa lite saker till min kanin och kolla lite på HM då det är klubbdagar nu. :)


Läppgrejsimojs

Nu har jag fixt disken, fixat ett inlägg, ätit en appelsin och är redo för stallet! Det blir dressyrträning som vanligt.
 
Idag så var jag också bara tvungen att ha lite av min läppgrejsimoj som jag fick av min bästis. Hon har gjort den själv och den är så grym! Man får lixsom färg på läpparna men inget mer, ser så naturligt ut. Dessutom så kan man använda den som rouge också. Perfekt.
Bara för att min bästis är bäst.

Fräscht

Igår städade jag super mycket, men jag tog också hand om mig själv lite. Jag hade nämligen hårinpackning och ansiktsmask! Gjorde egna med min bästis resept och jag tycker om dem super mycket. Sedan så tog jag en skön dusch och tog en ny pyjamas innan jag skulle gå och lägga mig.
 
När jag gick och la mig så hade jag ny städat rum, ny tvättad pyamas, ny tvättade sängkläder och var ny duschad. Så skönt att bara ha allt helt rent och fräscht! Dock så var inte mitt hår tort när jag gick så jag trodde att det skulle bli super lockigt idag. Men det blev det inte, lycklig!

Oborstat och grejer.

Duktig och spindelfobi

Idag har jag varit sjukt duktig! Jag har städat typ hela dagen, det gick inte alls så fort som jag hade trott. Men jag var också ute och sprang! Sprang typ i 20 min och det känns som en bra start att bygga på.

 

När jag dammsög idag så fick jag dock en ganska så otrevlig överraskning. Jag hade inte dammsugit ordentligt under min säng på ett tag och vi har nämligen bytt golv men inte satt dit lister än så det är en liten glipa vid väggen. Där höll det på att krypa ner en inte så liten spindel som jag försökte dammsuga upp, men DEN DROG SIG NER I SPRINGAN. Den tog sig alltså ner även fast jag dammsög på den, så äckligt! Bara att ropa på pappa så han fick rädda mig.

 

Förut så var jag inte ett dugg rädd för spindlar, typ fångade dem men händerna när jag var liten.. Men nu så är jag verkligen rädd. Jag klarar inte av spindlar längre. Så efter spindeln var borta så dammsög jag riktigt noga i springan, men försiktigt. Jag var tvungen att hålla bort en plastgrej när jag dammsög springan och jag fick typ panik när jag trodde att jag såg något vid min hand. Slog i handen i min bokhylla en gång på grund av det..


Jag mår typ dåligt av att kolla på den här bliden och vill dra undan häderna från datorn, ursh!

Mys frukost

Även fast jag har jätte mycket att göra idag så har jag ändå unnat mig en mysig frukost. Jag kan fortfarande inte riktigt äta mackor så jag typ lever på kokta ägg till frukost. Sen så tänkte jag göra apelsinjuice också, men när jag hade delat på apelsinen såg den för god ut för att pressas. Så istället så åt jag den så att jag skar ut apelsinklyftorna med en kniv och sedan åt upp dem med sked. Super gott, som filead apelsin fast med mindre jobb! Sen så blev det en hel del saft kvar i apelsinen så jag fick nästan ett halvt glas juice också. :)

 

Lov♥

 
Asså haha, så känner jag verkligen nu! Jag är ju inte på semester men det är typ samma känsla. Det är så skönt att ha lov och jag lider verkligen med de som inte har det. Men jag ligger way behind med mina skolarbeten.. Bäl. Så imorgon idag blir det städa och sedan fullt fokus på plugget.

Rensardag *

Idag blev mer av en rensardag än en städardag. Jag hade så himla mycket som skulle rensas. Det låg massa saker i hela mitt och ett par stora högar med papper, tävlings resultat mixat med gamla läxor osv. Jag är väldigt dålig på att hålla rent i mitt rum..
 
När jag väl hade rensat allt så var klockan ganska mycket, jag var jätte trött och hade lite små ont i huvudet. Så jag kommer att sköta själva städandet imorgon istället. Jag tror att det kommer att gå ganska fort, ska bara dammsuga, torka hyllor, golvet och lite sånt. Sen kommer det att vara superrent i mitt rum! Kommer att vara så skönt att ha det helt rent och fräscht i rummet, var ett tag sedan haha.
 
Det är ju inte så himla kul att städa, men med lite bra musik i öronen blir det iaf mycket bättre. Så bland annat den här låten har spelats några gånger idag!
 

Fem sanningar

♦ Jag är galet trött på snön nu! Tycker att den kan smälta bort på en gång så att det kan bli vår och sommar.
 
♦ Pretty Little Liars är min favorit serie just nu, helt galet bra är den.
 
♦ Jag är besatt av Candy Crush, är på level 107 nu, hehe.
 
♦ Jag har en kanin som heter Kim!
 
♦ Min mun gör knappt ont längre. Super skönt!
 

Städdag

Jag kommer som sagt inte att göra något speciellt alls nu på lovet. Det ända jag ska göra är typ att plugga och sova haha. Men jag har gjort fästisar för varje dag och skrivit vad jag ska göra, så jag har typ ett schema. Känns bra att ha det så för då vet jag hur mycket jag måste göra varje dag.
 
Men idag har jag fått sova ut och inte blivit väckt av byggarbetare, glad för det! Det kommer att vara en riktig städdag idag. Jag ska städa hela mitt rum, byta på min kanin, fixa i garderoben och hjälpa till att städa resten av huset. Det kommer nog att ta ett tag men det behövs göras. Sen ska jag även göra klart en argumenterandetex, en krönika och plugga matte. Time to work!
 

Twist

Idag så red jag min kompis häst Twist! Han är en jätte fin kille på ca 173cm och jag tror att han är 6-7 år gammal. Lite större än det jag är van vid om vi säger så.

I början så kände jag mig verkligen jätte liten och kom inte åt honom riktigt. Dessutom så rider jag till en början väldigt mesigt när jag sitter på en ny häst. Men efter en stund så gick det mycket bättre och tillslut så kändes det riktigt bra. Twist var verkligen super rolig att rida, han är verkligen fin. :)

När jag borstade honom på ryggen/manken så spände han sig och tog  upp huvet lite så jag var orolig att han hade ont i ryggen. Men när jag kände på ryggen så såg jag att han bara tyckte att det kliade! Så jag kliade och han slog stundtals nästan huvudet i taket för att han tyckte att det var så skönt. Dessutom om jag kliade för långt fram eller för långt bak så var han tvungen att flytta på sig så att det blev på rätt ställe, så gullig!


Hoppträning 23/2

Den här träningen tränade vi också på att hoppa linjer och kombinationer på de avstånden som är på tävling. Framridningen gick jättebra, han kändes superfin hela tiden och lyssnade på mig. Började hoppa lite och det kändes också superbra. Sedan skulle vi hoppa en kombination med två galoppsprång på långsidan (7a och b på banskissen). Då började jag störa honom lite i anridningen och det blev lite knas ett par gånger, men sedan gick det bra.

 

Till sist så hoppade vi en bana då vi hade satt ihop allt vi hade hoppat. Det gick JÄTTEBRA. Så nöjd med den rundan, kändes verkligen toppen! Min prins är fin han.♥

Hade lite kul i paint och här är då banan vi hoppade!


Bästisdag

Igår, dagen innan sportlovet, så hade jag och Bella våran bästisdag. Vi har varit bästisar sedan i tvåan, alltså 8 år. Det är helt sjukt vad tiden går fort. Bella och jag har nu varit bästisar i halva våran livs tid, det är galet! Vi är som systrar som inte bråkar, hon är min andra halva.
 
Hur som helst har jag köpte jag en present till henne som hon nyss har fått (glömde att ta med den igår). Egentligen skulle jag inte ha köppt något, hade inte tid att leta. Men sedan så såg jag ett halsband på bild som jag blev tvungen att köpa! Köppte den på Ur och Penn och köppte även också två likadana armband till mig själv. Alla smycken förutom vårens nyheter kostar nämligen bara 20 kr!
 
Bellas halsband och mina armband! :)

Arg

Idag skulle jag ju sova ut och bara ha en skön morgon. Men det fick jag inte! Det är nämligen några och bygger hos grannen, sågar, hamrar och grejer. Så jag vaknade typ vid 9 och hade lust att springa ut i pyjamas och skrika på dem! Det är något med byggljud som gör mig så j'vla förbannad, framför allt när de väcker mig. Något liksom kryper i mig av ilska och det känns nästan som jag skulle kunna fälla ut klor.
 
Sen tycker jag också att man borde respektera människor runt omkring. Liksom hur många är vakna kl 9? Själv la jag mig runt 3 och då är det INTE kul att bli väckt tidigt av det värsta ljudet man vet. Funderar fortfarande på att gå och säga till dem, så att de kanske inte gör samma sak imorgon. Då kommer jag INTE att vara glad. Okej att de kanske måste sköta sitt jobb, men 9 på en lördagsmorgon?

Lov!

Nu sitter en nöjd Jossan i soffan. Jag har skickat in samhällskunskapen, som nog är ett av mina sämsta arbeten någonsin, men jag fick iaf in den i tid och hoppträningen gick grymt, kommer att komma ett inlägg om den imorgon idag.

 

Men nu har jag LOOOOV! Ska sova så länge jag kan imorgon och ligga och dra mig så länge jag vill. Jag ska även plugga lite och åka upp till stallet med Bella och rida min kompis häst. Känns som en bra start på lovet! Jag skulle helst slippa plugget, men jag har massor att göra. Ska försöka göra så mycket som möjligt i början på veckan så jag slipper det sen.

 

Jag ska inte göra något speciellt på lovet utan bara vara hemma. Ganska så skönt det med. Dock så åker mina bästisar iväg båda två, men jag får klara mig. Det här lovet är verkligen en chans för mig att göra det jag behöver och vila ut mig! Ska ta vara på det.


Det här med att vara hälsosam

För ett tag sedan så skrev jag att jag skulle börja bli hälsosam osv. Det har det dock inte gott så bra! Jag har snarare börjat små äta mer och inte rört mig en meter extra, haha. Någon gång så ska jag verkligen bli nyttig, frågan är bara när. Måste känna att jag har ordentligt med tid osv först, så att det inte blir ett måste.

Jag vill inte bli nyttig för att gå ner i vikt, bli smalare eller något sånt, det bryr jag mig inte om. Men jag vill bli nyttig bara för att vara hälsosam, må bra i kroppen, känna mig piggare och allt annat som folk säger att man blir.



Dagens planer

  • Skola
  • Hoppträning på älsklingen
  • Lämna in sammhällskunskapen
  • Sluta ha ont i munnen

 

Det är då planerna för idag. Ganska så vanliga fredag för mig förutom inlämningen och ont i munnen då da. Bättre med munnen nu men den är inte helt okej. Dessutom så hag jag världens  träningsvärk i mina vader, kan knappt gå om jag suttit stilla för länge! Hoppas att det inte blir för jobbigt att rida bara.

 

Men nu ska jag fortsätta och jobba så duktig som jag är! Dock så jobbar jag med kashmirkonflikten på datortekniken men, men.

 

Här är då Kashmir om någon undrar! Själv visste jag bara att det var ett tyg förut haha.

Min torsdag

Dagen började med att jag vaknade av mitt alarm och stängde av det. Sedan så vaknade jag igen och då var klockan 9:55.. Så det var ingen idé att ens försöka hinna till idrotten och jag missade alltså en hel skoldag.

 

Men sedan proppade jag iaf i mig lite lunch, borstade tänderna och drog till tandläkaren. Det var så annorlunda mot förra gången jag drog ut mina tänder, får verkligen berätta om det snart. Bella kom och gjorde mig sällskap också.♥

Det är lite jobbigt att äta och så nu när jag saknar en tand. Det gör ganska ont hela tiden faktiskt. Så till middag så blev det lax med potatismos som jag typ inte behövde tugga, blir det  till middag imorgon också. Jag hoppas bara att jag kommer få i mig något i skolan, annars kommer jag att bli svinhungrig!

 

Nu sitter jag och jobbar med ett arbete om kashmirkonflikten som ska in imorgon. Det är ganska intressant och så, med det är en hel del att göra. Har varit sjuk på så himla många samhällskunskapslektioner så har inte hunnit gjort så mycket. Men jag ska verkligen försöka få klart allt idag då jag bara har ca 2 timmar på mig när jag kommer hem imorgon.


Mina tänder älskar mig

Nu sitter jag hemma hos mamma och ska snart gå till centrum och möta Tove. Jag sitter med typ en liten gasbinda i munnen som jag har bytt ut några gånger och jag känner inte halva min mun. Tandläkaren sa att tänderna måste älska mig då den inte ville lossna och den skulle antagligen skulle ha suttit kvar i några år till. Så om vi inte skulle ha dragit ut den skulle jag ha fått tandställning när jag är runt 20 eller något, haha. Det här är ändå den tanden som har varit lite små lös till och från så den andra som alltid har suttit som sten kommer nog sitta ännu hårdare.

 

Bort med tänderna!

Idag ska jag dra ut en tand. Det är nämligen så att jag kommer att få tandställning, men jag har inte tappat alla mina mjölktänder än. Jag har två stycken kvar som sitter med långa rötter och som inte skulle lossna på ett bra tag. Eftersom att jag till sommarn blir 17 år så börjar det bli daks att jag får min tandställning. Så ska jag helt enkelt få dra ut mina mjölktänder. Den första ryker ju idag och den andra var tanken att jag skulle ta bort nästa vecka. Men jag kom på att det är lov då så ska och boka om den.
 
Jag har redan dragit ut två mjölktänder i överkäken då en vuxentänderna börjades synas under. Dock så var det en halft galen tandläkare också som jag inte har gått till någo mer sen dess, men det är en annan historia. ;) Jag tycker iaf att det ska bli skönt att de drar ut tänderna, de vägrar ju att lossna! Kommer typ att bli helt ensam med min tandställning sen också. Alla mina kompisar har fått ta bort sin eller ska göra det snart och jag kommer typ få min om ett år.. Okej om jag får ha den när jag fyller 18, men den ska ut innan studenten om jag så får dra bort den själv!

Bara börja

Nu sitter/ligger jag i soffan och ska snart börja plugga. Har massa saker som jag borde och måste få klart idag. Blä.
Bara jag börjar så brukar jag dock komma igång ganska bra, problemet är bara att göra just det. Har ganska så svårt att börja då jag är så himla lat. Ïdag är jag också jättetrött så då blir det ännu jobbigare, försov mig och allt..

Men nu ska jag äta och sedan sätta igång!


KM-kval dressyr

I lördags så var det KM- kval i dressyr. Det hela började med att jag försov mig och mamma ringde vid halv 9 så att jag vaknade. Som det var tur var hade jag fixat allt dagen innan! Hursomhelst så gick framridningen inte så bra, han slog ifrån ibland och lite så. På programmet så gick det lite bättre men dock så var han mycket segare. Jag glömde bort en volt och det kändes allmänt inte så bra. Men vi slutade iaf på en andraplats så det var roligt!

Jag och Proton fotade av Rebecka! :)

Teorikväll

Idag var det inte dressyrträning, utan teori! Det var teori på hästarnas hoppteknik, hur man kan lösa olika problem osv. Jag fick rida Evita på teorin och det gick faktiskt jätte bra. Jag hade aldrig hoppat henne förut så det var lite kul att se hur hon var att hoppa. Hon skötte sig bra hela tiden och det gick mycket bättre än vad jag trodde att det skulle göra. Vi fick lite problem med att hon hoppade av för nära på hindren, men efter som att tanken var att vi skulle lära oss att lösa olika problem så passade det faktiskt ganska bra. Till slut gick det iaf jätte bra så jag är nöjd!


Opsi

Nu sitter jag i skolan och ska snart ha engelska. Skrev klart ett engelska arbete igår, en essay om en hobby. Jag skrev då såklart om ridning. Men när jag hade skickat in den såg jag att det skulle vara 300-400 ord, så jag kollade hur många jag hade och hade visst fått 518. Hoppas inte att det gör något.
Kom även på nu när jag sitter här att jag har glömt att äta frukost! Hade inte en tanke på det när jag åkte idag. :O Opsi, men det är lunch efter engelskan så jag får överleva. :)

Fredagens hoppträning

I fredags så hoppade vi lite linjer och korta banor på de avstånden som är på tävling. Bruno var super duktig helatiden och tyckte att det var superroligt att få gå på lite mera framåt, även fast vi hade det lite små trångt ibland. Det blev några små missar för oss men det här är lätt våran bästa träning hittills. Så kul att det verkligen känns som att det går framåt för oss!


Update

Okej, började dagen med att ha galet ont i huvudet och halsen. Stannade alltså hemma och missade provet. Vilade till typ 11 och sedan proppade jag i mig lite Ipren. Efter en stund så mådde jag lite bättre och jag behövde fixa en sak i skolan så jag släpade mig dit. Så det blev så att jag bara gick på bara matte lektionen idag och sedan stannade jag kvar en liten stund efteråt.
Men jag mår inte bra, känner mig förkyld och huvudvärken gör sig påmind ibland. Ursh, tycker inte om det här. Jag har iaf försökt att vara nyttig idag och druckit två glas juice från 4 apelsiner, en lime och en citron. Vill verkligen bli bra på riktigt nu. Lovet nästa vecka kommer att vara välbehövligt, men jag har mycket att fixa innan det.

Trött tjej

Nu är jag hemma och är typ så trött som jag kan bli. Allt har gått bra i helgen, men som sagt så är jag väldigt trött nu. Så nu ska jag bara plugga lite hästanatomi som jag har prov på imorgon och sedan sova. Uppdaterar mer om helgen imorgon. :)


Packat och klart

Imorgon blir det KM-kval i dressyr på Proton. Vi ska rida LC:1 2008 och vi kommer att få rida fram i små grupper då det inte går att rida fram ute. Så det ska bli kul!
Jag fixat allt idag, hopptränat, putsat skorna, packat, duschat osv. Det känns bra att ha allt klart inför imorgon så jag kan sova så länge som möjligt. Hursomhelst så blev det inte så mycket sovmorgon som jag hade tänkt då jag blev flyttad till en tidigare grupp. Men vi kommer att åka vid halv 9 så det blir ändå lite sovmorgon iaf. :)

Helgens planer

Det kommer att bli en fullproppad helg! Saker att göra hela tiden och måste försöka proppa in lite plugg överallt. Som vanligt så lägger alla lärare så mycket saker som möjligt innan lovet så har helt enkelt en del att göra.

 

Idag

  • Skola
  • Hoppträning
  • Putsa skor
  • Plugga

 

Lördag

  • Sovmorgon!!
  • KM-kval i dressyr på Proton
  • Tävlingsmöte
  • Övernattning i stallet

 

Söndag

  • Ha avslutning för övernattningen
  • Jobba
  • Årsmöte
  • Plugga

God morgon!

Nu sitter jag i skolan och jobbar på med datorteknik. Går inte så superbra om vi säger så och ska ha prov senare idag också, tagga!
Sen har jag också sett att det är något mupp med min header och att min design är hemsk. Så jag ska försöka fixa till den när jag har tid, typ på sportlovet. :)


Chokladhjärtan

Jag frågade pappa om han kunde köpa såna där chokladhjärtan från Marabou bara för att jag tycker att de är så sjukt goda. När han kom hem så hade han inte bara med sig ett paket, utan två och en låda med jordgubbar.♥ Det gjorde min dag så mycket bättre!


Ändrade planer

Fick ett mess av min kompis som frågade om jag verkligen orkade ses och fixa arbetet. När jag väl tänkte efter så kom jag fram till att jag faktiskt inte gör det. Så nu sitter jag kvar hemma i min badrock och gosestrumpor istället. Det känns riktigt skönt faktiskt, att bara kunna vila och lyssna på musik. Jag var så inställd på att jag skulle iväg så jag tänkte inte riktigt på hur jag mådde.

 

Men nu ska jag iaf ta det lugnt och sedan plugga lite då jag ska ha datorteknikprov imorgon. Ska försöka vara lite nyttig också, äta lite frukt, gå och lägga mig i tid så att jag blir frisk. Tror faktiskt att jag ska pressa lite apelsinjuice nu! :)

Alla hjärtans dag

Jag är hemma idag också. Att gå upp tidigt för att rida och ha idrott kändes inte som en så bra idé.. Men kl 1 ska jag iaf till centrum och göra klart ett arbete med min kompis, det måste bli klart så har inte så mycket till val. Sen blir det direkt hem igen. Jätte trevligt att vara sjuk och typ forever alone på alla hjärtans dag.

Glad alla hjärtans dag föresten!

 


Hästkött

Jag tror nog att de flesta har hört om att man har upptäckt att det var hästkött i olika färdigrätter. Tycker att det är så himla äckligt! Jag vet att hästkött egentligen är ett bra och nyttigt kött. Men jag skulle aldrig äta det precis som att jag aldrig skulle äta kanin eller hund. Att äta ett sorts djur som jag har/har haft starkaband till skulle jag aldrig att klara av. Jag skulle må illa om jag viste att jag hade ätit hästkött.

 

Nu är det inte bara för att det är just hästkött som det är så hemskt. Utan om jag skulle ha hållit på mycket med tex grisar och tyckt om dem så skulle jag inte kunna äta griskött heller. Om jag skulle jobba på en bondgård skulle jag typ bli vegetarian..  Men eftersom att jag håller på med hästar och har ett starkt band till dem så tycker jag att det är sjukt äckligt att det har varit hästkött i mat som det inte ska vara det i. Jag är glad att jag inte ätit färdigrätter på ganska länge och hoppas verkligen att jag inte har fått i mig hästkött någon gång.

 

Fine om man väljer att äta hästkött och så, då respekterar jag det. För jag tycker om kött och äter kött som vissa inte tycker är rätt att äta. Men jag skulle ha svårt att umgås med någon som äter hästar, någon som äter det djur jag älskar..


Sjuk

När alarmet ringde idag så kändes det som att mitt huvud skulle explodera. Så idag är jag hemma.. Efter att ha tagit en Ipren och vilat ett tag så kände jag att jag var förkyld och hade ont i halsen också. Så jag får se hur jag gör imorgon då jag bara har ridning och idrott, vet inte hur bra det är om jag är med på det. Åh, det här med att tvinga mig själv till skolan går inte så bra, inte när jag mår såhär.

Idag skulle jag dessutom ha gjort en redovisning tillsammans med min kompis som vi egentligen skulle ha gjort för jätte länge sedan. Men båda har varit sjuka typ varannan vecka så det har inte blivit av. Dessutom så skulle vi ha gjort klart ett arbete efter skolan också. Men det får vi göra imorgon istället, oavsett hur jag mår.


Tävling hos Unbeaten.se


Klicka på bilden för att komma till tävlingen!

Dressyr på Samba!

Idag så fick jag rida på en tjej som jag inte ridit på förut, nämligen Samba! Hon är en supergullig knabstrupper på 9 år som dock inte har så mycket svans.

 

Hursomhelst så jobbade vi lite med öppna som förra gången och även lite halter och travökningar inför dressyrtävlingen till helgen. Jag tyckte att hon var jätte duktig hela tiden, men dock så fick jag inte alltid fram henne ordentligt. Framförallt när det blev lite jobbigare som i tex öppnorna så gick det lite segt.
I travökningarna så tyckte jag iaf att det kändes jättebra, kändes som att hon tyckte att det var ganska så roligt också. Samba är iaf en supertrevlig häst och jag skulle gärna rida henne igen för att se om det skulle gå ännu bättre! :)

 

Samba

Bild från hemsidan!


Bra start på dagen?

Igår så somnade jag innan jag hann ställa alarm osv.. Men som tur va så skulle jag åka med pappa så han kom in och väckte mig. Sen när vi skulle åka så höll jag på att glömma ridkläder och när vi var framme så kom jag på att jag började en halvtimme senare än vad jag hade tänkt. Bra start på dagen va?


Sammanfattning vecka 6

Måndag
Hände inte så mycket. Jag var sjuk och stannade hemma.

 

Tisdag

Var i skolan och sedan var det dressyr.
Jag fick sitta på en bebishäst som heter Mon Ami. Hon är 6 år, hon lär sig väldigt snabbt och har utvecklats väldigt mycket på kort tid.

Vi jobbade med öppna. Men då Mon Ami är lite bebis så fick jag bara rida henne ställd istället.

I början så var det lite vingligt och jag hade inte riktigt koll på henne. Men på slutet så gick det mycket bättre och hon gick för det mesta jättebra ”öppna”. Hon var hursomhelst superrolig att rida, så gullig!

 

Onsdag

Var i skolan, hade HLR (hjärt- och lungräddning) på idrotten och min lärare sa att jag kunde det som rinnande vatten! Sedan gjorde jag också en deal med honom så jag inte behövde komma på torsdagens lektion.

 

Torsdag

Hade bara ridning då jag inte hade idrott. Det gick inte så bra.

Men sedan så åkte jag till stallet och red både Tequila och Mon Ami. Båda var jätte duktiga och jag trodde aldrig att Tequila skulle vara som hon var att rida! Tequila är en ridskoleponny som min bästis Bella för det mesta rider och tävlar.

 

Fredag

Först skola och sedan var det hoppträning för Annika då min vanliga hopptränare var borta. Bruno var super fin! Ibland gick det lite sådär, men jag lär mig nya saker varje gång på honom.

 

Lördag

Det var stockholmscup på Nacka och jag fick en jätte fin häst. Dock så fick jag inte riktigt in vänster bogen så poängen drogs ner lite av det. Tyvärr så förlorade vi den matchen och vi kommer inte att gå vidare till semifinal.

 

Söndag

Slappade och bestämde en sak som kommer att bli superroligt!

 

Gulliga Tequila! :)

Sjuk

Igår kunde jag inte sova och sen när alarmet ringde i morse så mådde jag inte alls bra. Så idag är jag hemma idag, igen. Har varit hemma så himla mycket nu den senaste tiden, jätte segt. Men från och med nu får jag typ se till att gå till skolan hur jag än mår för det kan inte fortsätta så här.. Blä.

Bad update

Har inte uppdaterat ordentligt på typ en vecka. Har haft så mycket att göra och så lite motivation. Så då blir det att jag knappt gör någonting och måste fokusera på skolan istället för på bloggen. Men nu har jag massor av roligt att berätta nu, så taggad! Åh, kommer att bli en så grym termin.

Men nu ska jag ta tag i lite läxor och skriva ihop lite roliga inlägg medans jag fortfarande har motivation.


Sov gott

Nu ligger jag i sängen och ska snart sova. Träningen gick bra, berättar om den imorgon.
Imorgon blir det iaf stockholmscupen. Vi ska åka hemifrån vid halv 1 så det blir en riktig sovmorgon! Ska bli riktigt skönt att få sova ut. Dessutom så är jag helt ledig på söndag, om man inte räknar med alt plugg då. Men jag kan iaf sova ut riktigt ordentligt. Känns som att jag behöver en sådan här lugn helg nu, framförallt efter ett prov i datorteknik. ;) Hade det idag och det gick faktiskt helt okej. Inte direkt ett A men iaf minst godkänt! Det har varit mycket nytt att lära sig då jag typ inte har någon koll alls på datorer.

Men nu ska jag iaf sova. Så sov gott, för det ska iaf jag göra!


Sammanfattning av helgen

Lördag

 

Det gick jätte bra på stockholmscuppen! I framridningen så var Proton ganska spänd och kollade väldigt mycket på en solfläck på dressyrstaketet. Men när vi sedan red programmet så var han mycket mer avslappnad. Jag är nöjd med ritten och med Proton. Det finns fortfarande massor av saker att slipa på. Men jag hade bara ridit honom två gånger innan och ena gången skrittade jag bara ut. Så han var super duktig som skötte sig så bra som han gjorde. Det blev vinst till oss, alla i vårat lag red över 60% och vi fick guldmedalj på 64,8%!
Så efter redan ca en och en halv vecka så har han redan gått en dressyrtävling på nästan 65% och tagit hem en guldmedalj i stockholmscuppen. Duktiga killen!

 

Fulaste bilden på oss, haha, men det är en bild iaf. ;)

 

Efter det red jag Phoenix en stund. Han var ganska spänd då det var mycket hästar och hinder i ridhuset samtidigt. Men när han väl slappnade av så gick han super fint!

 

På ponnycupen så gick det jätte bra för alla tjejer och det blev lika. Sedan fick vi skjuts hem av våran gamla ridlärare.

 

 

Söndag

Försov mig.. Men vaknade vid 20 över 9 så fick väcka pappa och be honom att skjutsa mig. Så jag kom i tid ändå! Det var superfint väder ute och en jätte mysig dag att jobba på. Allt flöt på förutom att det var en ponny som var lite bråkig i ridhuset och inte ville stå stilla innan de skulle gå ut.

 

När jag sedan skulle åka så frågade de jag åkte med sist om jag ville åka med igen. Men jag kände att jag lika gärna kunde ta bussen hem. Fast sedan när jag stod och väntade på bussen så svängde en annan familj förbi och frågade om jag ville åka med. Så då slutade det med att jag fick skjuts hem iaf haha. Alla är så himla snälla på Roo!

 

När jag sedan kom hem så var jag typ helt död, orkade ingenting.. Så jag böt på min kanin, bakade chokladbollar, eller typ chokladhalvmånar då jag var för lat för att rulla dem, och sen blev det bara lite plugg.


Mår inte så bra

Idag är jag hemma igen. Jag har ont i magen och huvudet dunkar.. Har inte mått så bra på sista tiden. Jag känner mig typ mentalt slut och vill bara gömma mig under mitt täcke med musik i öronen och inte komma tillbaka på ett bra tag. Jag vill vara pigg, glad och ha massor av energi. Men så fort det gäller något som inte har med stallet eller mina bästisar att göra så är jag helt hjärndöd och utan någon motivation alls. Vet inte hur jag ska kunna göra något åt det heller, ursh.

Men nu ska jag försöka plugga lite. Får se hur det kommer att gå, har hursomhelst en hel del behövs göras..


Helgens planer

Den här helgen kommer att bli som en ganska vanlig helg med mycket hästar och mycket plugg!

 

Nu är jag på väg till stallet för att först rida en stockholmscupsmatch med första start kl 12:00. Efter stockholmscupen ska jag rida igen och sedan, kl 4, så är det ponnycupsmatch som jag ska stanna kvar och heja på! När jag kommer hem så blir det massa plugg. Ska se till att bli klar med allt jag har och göra.

 

På söndag så blir det 9:20 bussen till stallet då jag ska jobba. När jag kommer hem så ska jag plugga till ett fysikprov som vi har på måndag och kolla på ponnyakuten.


Hoppning på Bruno

Idag fick jag hoppa min prins för första gången sedan innan vinterlovet.♥ Det gick bra, han var fin och tyckte att det var roligt att hoppa igen då han inte hoppat på ett tag. Men jag märkte att jag glömt bort några små knep som jag sedan kom ihåg så fort min tränare sa till mig. Nu har jag kommit ihåg iaf de flesta knepen igen så jag tror att det kommer att gå bättre nästa gång än vad det gjorde idag. Sedan hoppas jag ju såklart att det kommer att gå bättre och bättre hela tiden!


Jag kommer bli hälsosam!

Jag är typ proffs på att små äta hela tiden. Ta någon kaka eller lite godis på kvällen är standard för mig. Men igår när jag var hos tandläkaren så gjorde de någon undersökning där de frågade lite om hur man tog hand om sina tänder osv. Då var en fråga om man brukade små äta mycket och ja, det gör jag. Sen så när de kollade tänderna så såg de att det höll på att bli hål på en tand och att det antagligen skulle bli hål om jag fortsätter små äta.. Så nu är det slut med det. Inget mer små ätande och inte äta så mycket sötsaker hela tiden.

Dessutom så ska jag börja springa iaf två gånger i veckan. Så jag kommer att bli väldigt hälsosam nu, motsatsen till förut, haha. Men det kommer nog kännas bra att vara nyttig!

Idag är det ju första februari också, februari får bli en nystart till något bättre.

 

Hejdå sötsaker!


Uncover

Vet inte vad som har hänt med mig idag, men jag vaknade och var pigg innan kl 6? Haha. Så nu har jag massor av tid över och vet inte riktigt vad jag ska göra. Jag är nästan klar och jag ska inte åka förens om 40 min.

Men nu sitter jag iaf och lyssnar på musik. Uncover är det som spelas och den har gått på replay hela morgonen. Grym tjej och grym låt, nuff said.

 


RSS 2.0