Morgondagens planer

Planen för imorgon är att:
•Gå upp ca 07:30 för att fixa det sista på ett arbete, pappa ska läsa igenom det och sedan ska det skickas in innan 09:02.
•Gå och lägga mig igen.
•Vakna och göra klart ett samhällskunskaps arbete som tydligen skulle ha varit klart i dag och som jag knappt börjat på (har inte varit på den lektionen på två veckor då jag varit sjuk så har bara varit med på genomgången av arbetet).
•Blogga lite och göra lite roligare saker.
•Förbereda min redovisning som jag ska hålla på fredag.
•Ta det lugnt och äta frukt så att jag blir frisk!

Jag kommer att vara hemma imorgon också för att det är en konferens för lärarna så vi kommer inte att ha några lektioner! Profilen är dock som vanligt, men jag kommer inte att gå på den.
Skulle ha verkligen ha velat gått då jag antagligen skulle ha haft Torden igen och jag skulle vilja ha lite mera storhästridning i mig in för Stockholmscupen. Men om jag skulle rida imorgon så kanske jag skulle bli sjukare inför helgen och det vill jag absolut inte! Måste orka tävla tre dagar i rad.


Sjuk

Idag är jag hemma.. Har typ lite feber, ont i halsen och mår allmänt dåligt. Det blev inte så mycket sömn i natt då jag var tvungen att skriva klart mitt tal som jag skulle ha hållit idag. Sedan väckte min pappa mig i morse då jag glömt ställa klockan och då kände jag min inte så bra. Men jag åt frukost för att se om jag skulle känna mig bättre och skulle kunna hålla mitt tal ändå. Det gjorde jag inte utan jag gick och lade mig istället och sov i typ 3 timmar till.

Vilat hela dagen och tagit det lugnt men nu har jag massor att göra. En uppgift ska in imorgon bitti, på fredag så har jag en annan inlämning och så ska jag ha en redovisning.. Knappt börjat på inlämningarna så måste nog börja med dem snart. Ursh, för trött för det.


Dagens träning

Idag var det bommarbete som stog på schemat. Jag fick rida en storhäst som heter Xanté. Aldrig ridit honom förut faktiskt men han är en riktigt fin kille. Vi jobbade både på volter med bommar och bommar på rakt spår.
Det var två volter på ena långsidan och på de volterna låg det tre bommar mot medellinjen. På den andra långsidan så gjorde vi skänkel vikning innanför en bomserie och sedan gjorde vi skänkelvikningen och red över bomserien.
Allt gick bra, lite ovant bara. Behövde ha hålla om och hålla i lite mera och det blev mycket bättre efter första galoppen.
På slutet så gjorde vi en annan övning. Det låg en bom en bit innanför mitten av långsidan och sedan skulle vi flytta in hästarna i galopp till mitten av bommen och galoppera över den. Xanté var super duktig och tyckte det var så roligt med en bom i galopp! På slutet så orkade jag inte riktigt flytta honom ordentligt då jag var så slut och då bröt han av ett par gånger.
Men jag är ändå ganska nöjd med passet, kände att allt löste sig på slutet så det var bra! Bra träning in för Stockholmscupen att rida storhäst också. ;)


Min blogg är tråkig

Herre gud vad min blogg är tråkig! Till att börja med så lägger jag nästan aldrig upp bilder då alla är på den stationära datorn hos pappa som jag aldrig sitter vid. Så det blir bara tråkig text. Dessutom så är min design helt värdelös! Så tråkig och hedern behöver vi inte ens prata om, den är tillochmed felstavad..
Sen så har jag inte det mest intressanta livet heller eller tid att skriva bra inlägg. Men jag försöker hinna blogga för att jag tycker att det är kul och så jag slänger ihop något helt ointressant.
Men så snart jag har fixat till min nya blogg, då ska det bli grymt! Nu gäller det bara att jag får lite tid till det också. :)


Första tävlingen

Första tävlingen för mig och Bruno kommer att vara Halloweenmeetinget som är den 25-26/10, alltså nästa vecka. Det är två klasser per dag, man sover kvar i stallet och får en trerättersmiddag efter första dagens klasser är klara.

Fredagen:  A:0/A:0 & Ackumulatorhoppning, båda 75
Lördagen : Stilhoppning & A:0, båda 85.

Vi kommer alltså inte hoppa så högt utan vi ska ha bra rundor med ett bra flyt. Så taggad!


Hoppträningen 19/10

Vi började ridafram och Bruno kändes fin men lite busig. När vi fattade galopp så började han snurra åt vänster, han snurrade lite till och sedan stog jag på marken, hahaha! Skrutt<3
Vi började att hoppa fram på en linje och det gick väll lite sådär, hade ingen riktig koll och vi fick det lite trångt. Men sedan gick det lite bättre. Banan gick bra, hade lite för dålig galopp ibörjan bara så det får jag tänka lite på. Sedan hoppade en bana med omhoppningsvägar och det gick faktist jätte bra! Jag tog inte allt för sväva vägar utan höll ut lite mer än vad jag behövde. Sista hindret kom vi lite nära på och rev. Men jag skulle bara ha behövt räta upp mig lite mer så att han skulle fått lite mer hjälp.
Har både delar som jag är väldigt nöjd med och delar som jag är inte nöjd med under det här passet, men min av ramling var bara skrattretande, haha!

Första hemma matchen

Idag så var det första hemma matchen i Stockholmscupen. Det gick helt okej för mig, lite små missar här och där men, men. Nöjd iaf även fast jag var sämst av alla i laget, hehe. Men det slutade iaf med vinst till oss idag. :D
Nästa match är nästa vecka på söndag, kul!
~Jag behöver verkligen mer bilder~


Slutat!

Idag så är det någon lärarkonferans så alla lektionerna börjar efter 1, förutom profilerna. Men lektionen som vi ska ha då får vi jobba hemma på!
Så jag har alltså haft ridprofil och nu har jag slutat. Hur skönt som helst! Så om ca en timme så ska jag möta Bella i centrum, käka något och gå runt och kolla i lite affärer. :)

På ridprofilen idag så fick jag en stor häst som heter Torden. Han är lite över 170 i mankhöjd tror jag, så lite större än var jag är van vid! Vi jobbade mycket tempoväxlingar och övergångar. I början så var jag väldigt fladdrig och ostadig själv då han har lite längre hals och större rörelser än vad jag är van vid. Men efter ett tag så vande jag mig och då gick det jätte bra! Torden tyckte att det var jätte kul med alla övergångar och allt så det var super kul att rida honom. Dessutom så tror jag att det är ganska bra träning inför Stockholmscupen!

Motivation..

Idag hade jag sov morgon till 12. Men när jag åt lunch så började jag må illa så då stannade jag hemma.. Hela dagen så har jag typ legat och spelat FarmVille 2 och lyssnat på musik. Tänkte försöka plugga och blogga men jag orkade bara inte. Jag kan bara inte ta tag i bloggen eller i mina läxor, det funkar inte. Det går bara nerför, har orkat med det mindre och mindre. Bloggen började kännas lite som ett måste och läxorna ÄR ett måste. Jag orkar inte göra sakerna som jag måste. Framförallt inte läxorna. Jag bryr mig bara inte längre.
Förra året tänkte jag att det snart var slut, jag behövle bara pressa mig för att göra mitt bästa på de sista uppgifterna och sen skulle det vara över. Men nu kan jag inte tänka så. Jag har tre år kvar innan det är över och då är det lite svårt att vara lika motiverad.. Men jag får försöka. För att om jag inte får bara A i allt så kommer jag att bli arg på mig själv och allt kommer att vara mitt fel. Perfektionist to the bone..

Men som tur är så går iallafall ridningen frammåt. Det känns verkligen som att jag har utvecklats på senaste tiden och jag tror att det kommer att bli grymt med Bruno. Jag är så taggad på att bara träna vidare och 3-4 gånger i veckan känns så lite just nu. Skulle vilja rida varje istället! Antar att ridningen har tagit all min motivation från skolan, haha.

Dressyr på Evita 16/10

Igår så var det dressyr och jag hade Evita. Innan lektionen så fick vi dra bort våra stigläder och jag kom otroligt nog upp själv utan dem!
Vi jobbade mycket på att vara noggranna, ut i hörnen, runda volter, vända exakt på vändningspunkten osv. Evita var mycket finare redan från början när vi red och hon blev bara finare och finare under passet.
På slutet gjorde vi en övning då vi red på stora åttvolten, fattade galopp vid x, galopperade ett halvt varv fram till C eller A och där la man en tio meters volt. Evita kändes väldigt fin där också så det var jätte kul! Bra känsla genom hela passet så nu är jag riktigt taggad inför lördag! :)


Sammanfattning av helgen

På hoppträningen gick det jätte bra, Bruno är så gullig! Men mer om det senare.

Först började det med förberedelser till Klubbdagen, bla så tvättade vi en skottkärra! Det blev en väldigt lyckad start på Klubbdagen med knopptävling och tipspromenad.
Sedan så red vi och det gick inte så bra för mig. Evita var sned och jag vet inte riktigt vad jag höll på med ibland. Får ta nya tag, på lördag ska det sitta för då är första hemma matchen.
När vi ridit klart så hade de redan satt igång med knattekampen som var som en femkamp. Massa roliga grenar som jag gärna skulle ha varit med på själv! ;) Efter knattekampen var det prisutdelning med pris och rosetter till alla.
Sedan var det dags att byta om och åka vidare, först till donken och sedan Stockholmscupen i Täby. Jag var ju som sagt reserv men jag fotade istället. Alla var jätte duktiga i båda lagen och det var fina hästar. Det var väldigt jämnt men tyvärr slutade det med förlust.

Sedan idag så var det att jobba i stallet som gällde. Jag vaknade en timme innan min klocka ringde imorse.. Så onödigt. Men iaf, på teorin så hade jag hur man tvättade rent krubbor och vattenkoppar och så fick de testa att göra det själva också. De verkade som att alla tyckte att det var roligt så det var ju bra! Jag fick även vara med på en lektion och hålla lite koll på min tjockis då hon tydligen varit lite bråkig. Men det var inga problem alls, det såg super bra ut.
När jag jobbat klart så fick jag skjuts hem av en kille som jobbar i stallet då han ändå skulle åt mitt håll. Hur skönt som helst och jag kom hem typ en halvtimme tidigare än vad jag brukar.

Men nu är det dags för mig att sova. Klockan är ställd på 9:00, underbart!
(Tvättning av skottkärran, haha!)


Fullt upp i helgen

Nu i helgen så har jag verkligen fullt upp! Först idag så har jag ju hoppträning till sent. Sedan imorgon så är det en klubbdag med lite aktiviteter som jag ska vara med och hjälpa till med. Då blir de 8:20 bussen upp.
Jag ska även rida igenom LB:1 2006 och sedan åka iväg på en stockholmscupsn match, dock så är jag reserv. Sedan på lördag så ska jag jobba och efter det hem och plugga.

Men på måndag så har jag sovmorgon då jag har ridteori på kvällen istället för morgonen. Känns välbehövligt!

Bruno

Den nya hästen som jag ska börja hoppträna är Bruno! Han är en super duktig New Forest som är maxad D-ponny och är född 2004. Bruno älskar att hoppa och är fin i dresyren, men han kan vara lite busig ibland. Min kompis tävlade honom upp till LB i hoppning och de hade många placeringar tillsammans .
Jag har själv ridigt Brun några gånger i dressyr och det gick bra, men det var för ett bra tag sedan. Men jag red honom också för inte alls längesedan på en söndag, då gick det också bra. Så det ska bli super kul att se hur det kommer att gå för oss i framtiden!
Büter's Fardoe
(Bild från hemsidan)

Det jag har gjort under dagen

Idag på morgonen så var det ridning med skolan. Jag red en liten bebis som heter Ocean (trode att han stavades Osian först). Han är en liten ungponny som princip blev inriden i somras så han kan inte så mycket. Men han är jätte duktig för att inte ha blivit riden så länge!
Vi jobbade lite mjukgörande, lite volter och så. Red honom för två veckor sedan också men den här gången gick det mycket bättre! Fokuserade bara på att han skulle ta mina hjälper ordentligt eftersom att han inte har kommit så långt i sin utbildning. Han gick superfint i skritten och traven, men galoppen var lite sisådär. Han fortfarande lite svårt i galoppen så jag fokuserade mest på att han skulle ha ett bra tempo och hålla galoppen.

Sedan efter ridningen så kände jag att jag hade jätte ont i huvet. Så då åkte jag med till skolan och sedan gick jag hem. När jag kom hem så kom jag på att jag glömt äta frukost..  Så jag tog en macka och sedan gick jag och la mig. Jag sov i typ ett par timmar och jag var as förvirrade när jag vaknade. Det tog en stund innan jag kom på vilken dag det var och att jag hade gått hem från skolan. Men sedan fixade jag lunch och efter lunchen så gick jag och la mig igen, men jag minns inte om jag sov något eller inte.

Nu har jag iaf bara lite ont i huvet och försöker att göra klart lite läxor..


Sista hoppträningen på Gilbert

The last day it was we♥
Jag kom till stallet vanlig tid. Ryktade Gilbert innan jag åt middag så at jag skulle få så lång tid på mig som möjligt. Ställde ut honom i stallgången och stog länge. Stannade upp många gånger och bara gosade med honom eller gjorde dumma saker som att krama hans ben eller la min panna mot hans.
När jag var klar och han var ren och fin så gick jag och Bella upp och åt middag. Sedan var det dax att sadla och tränsa och gå ut och skritta fram.
Efter ett tag så var det dax att gå in i ridhuset och börja träningen. Jag red lite utan krav och Gilbert kändes fin redan från början. Värmde upp på lite bommar och vi bara flöt över dem. Sedan var det dax att börja hoppa, vi tränade på att hoppa relaterade avstånd med rätt avstånd då vi hoppade med "fel" avstånd förra veckan. Det gick super, allt gick jätte bra förutom en linje då det blev lite knas, men det löste sig.
I slutet hoppade vi en bana, jag hoppade inte så högt då det bara var bättre att vi hade ett bra flyt efter som att det var sista gången. Det gick inte så himla bra. Vi fick in för många galoppsprång och lite så. Men det var bara för att jag tänkte att det skulle bli för trångt så han lyssnade alltså för bra på mig. Och när jag red rätt så gick det bra sedan.
Jag är jätte nöjd med våran sista hoppträning, vi har verkligen kommit någonstans på den här korta tiden och jag kommer verkligen att sakna honom. Fina killen♥


Vill shoppa

Idag var tanken att inlägget om min och Gilberts sista träning skulle komma upp, men det gjorde den tydligen inte. Så det kommer imorgon istället.

Tänkte också passa på att säga att jag har köppt ett par nya tröjor! En jeansskjorta, en mintgrön stickad tröja och en blå super mysig tröja. Kände att det passade perfekt nu till hösten. Super enkelt att bara gå in i centrum, till t.ex. HM medans man väntar på bussen.
Jag har varit jätte shopping sugen på senaste tiden och hittar jätte lätt tröjor och sådant. Men jag skulle behöva byxor och skor också.. Aja, får se när jag och någon rolig person har tid så kanske vi får åka någonstans och shoppa lite på riktigt!

Den stickade tröjan som jag köpte! (Bild från HMs hemsida)

Dressyr på Evita

Idag så var det dressyr och jag fick rida Evita. Tanken är att jag ska ha henne på Stockholmscupen så då är det ju bra att jag rider henne lite! Jag red henne ganska mycket förut och har fakrist vunnit en dressyr tävling på henne, men det var ett tag sen.
Vi jobbade mycket med att få hästarna mjuka och i en bra form då många bytt hästar. Först så travade och galopperade vi igång hästarna så att de skulle bli ordentligt uppvärmda. Det är lerigt och så i hagarna, då kan ju inte hästarna röra sig så mycket och blir lite spända och stela.
Vi jobbade på lite volter, flyttade ut bakdelen osv. Evita var lite hög i formen och lyssnade inte ríktigt på mig. Hon är ju stor häst och hon är så annurlunda jämfört med Gilbert så det tog en stund innan jag hittade knapparna. Men tillslut så gick det faktist jätte bra! Känns super inför Stockholmscupen. :)
Evita
Bild från Roos hemsida!

Pluggar

Idag så har jag verkligen försökt att följa mina mål. Det har väll gått så där hittills kan man väll säga men nu så kör vi igång. Jag har bestämt mig för att det är två uppgifter som SKA bli klara ikväll och då spelar det ingen roll hur länge jag måste sitta uppe. Får strunta i den punkten att gå och lägga sig i tid helt enkelt.
Men nu sittetr jag tom vid köksbordet, herre gud asså, nu är det serriöst. ;) Men jag ska helt enkelt bli klar med de här grejerna och thats it, får faktiskt skärpa mig om jag ska kunna få något gjort.
Gjort en liten lista på sakerna jag ska göra också så jag kan se att jag kommer någonstans och då blir det mycket roligare enligt mig!

Personliga mål

Jag har blivit så grymt lat och jag får bara mer och mer skolarbeten att göra. Så nu har jag bestämt mig för att sätta upp lite mål för mig själv.

Jag ska:
Ta tag i läxor och hemarbeten på en gång
Gå och lägga mig i tid
Göra det jag ska på lektionerna

Om jag följer de här tre punkterna så kommer jag att bli piggare, få mindre att göra hemma och sakerna kommer inte att läggas på hög. Nu gäller det bara att se till att jag följer det här också!


ULK del1

Det började med att vi kom dit och fick checka in. Vi fick ett jätte fint och fräscht rum där vi skulle sova. Det var otroligt fin anläggning, super god mat och allt. Men nästa gång åker nog kameran med!
På kursen gick igenom massor av bra saker som man kanske visste men inte riktigt tänkt på, diskuterade olika frågor och gjorde olika övningar. Vi gick bland annat igenom lite olika mognads steg, att det är viktigt att bemöta barnen och ungdomarna på rätt sätt, hur ban ska planera en aktivitet på bästa sätt och massa mer.  Idag så lekte vi jätte mycket också, hur kul som helst!
Alla som är med är hur härliga som helst, prat glada och allt. Man har ju samma intressen och alla är vana att ha en ledarroll och prata inför människor så det gjorde allt riktigt roligt.
Vi har även fått med oss lite hem läxor som ska vara klara till nästa tillfälle och det sista tillfället. Får se lite när man ska hinna med dom, haha!


Best Thing I Never Had

Jag verkligen älskar Beyoncés låt Best Thing I Never Had. Har ingen om vad det är med den som det är jag gillar, men något är det iaf. What goes around comes back around..

Bloggtävlingar

Jag tycker att bloggtävlingar är super bra! Det är jätte enkelt att vara med och man får chansen att vinna jätte fina saker, perfekt helt enkelt. Det kanske inteså ofta man vinner men man kan ju alltid hoppas iaf! Och skadar ju inte att vara med så man kan ju bara vinna på det.
När jag har tid (vilket inte är så ofta) så kan jag sitta och leta efter bloggtävlingar bara för att jag tycker att det är roligt att vara med!

ULK

Nu sitter jag i bilen på väg till ULK. ULK står för ungdomsledarkurs och jag ska gå den tillsammans med Bella. Det är klubben som har fixat så vi kan gå den då vi jobbar som stallvärdinnor och som ungdomsledare på ridlägren så det är ju bra att vi går den här kursen.
Det kommer vara tre kurstillfällen under tre helger och man sover över från lördagen till söndagen. Jag vet inte riktigt vad vi ska göra på alla kurstillfällen men vi ska ha med oss anteckningsmaterial och idrottskläder så jag antar att vi kommer att ha lite genomgångar och lite samarbetsövningar. Hoppas att det kommer att bli roligt iaf, men jag har ju Bella med mig så det blir det säkert!


Friday

Träningen idag gick bra, fina killen♥ Mer om det senare när jag har tid att skriva ordentligt. Borde egentligen sova sendan länge, upp tidigt imorgon.. Hade tyvärr ingen tid på mig att fixa tidsinställda, men något inlägg kommer det nog att komma upp. Busy friday!

Svårt att blogga

Har haft svårt att blogga idag och kännt att det bara kliat i fingrarna. Vi har inte haft någon rast då jag har kunnat sätta mig och skriva. Och jag vill inte skriva blogginlägg när alla kan se. Mina vänner kan få se när jag skriver inläggen, men inte alla killar i min klass. ;) Men nu fick vi iaf en typ rast, så man fick gå om man ville. Då kände jag att jag var tvunget att göra ett inlägg.
Idag är det ju sista hoppträningen med Gilbert. Låg uppe och tänkte på det ett tag i natt.. Kommer kännas så konstigt att inte gå till honom nästa vecka. Det kommer inte att vara han och jag längre, det kommer att vara jag och någon annan. Jag kommer att sakna min gulliga kille som gärna tar ett galoppsprång mindre än vad man ska♥

Bloggtävling hoss Carolinebagfeldt.blogg.se!

Ännu en bloggtävling med ett GRYMT pris! Bilden är en länk till tävlingen. :)

Bloggtävling hoss Teamlabom.blogg.se!

Skulle inte sitta fel alls med något av det här! Bilden är en länk till tävlingen. :)

Byta häst

Imorgon är sista gången jag hopptränar Gilbert. Anledningen är att jag ska byta till en annan häst då den hästens förra ryttare blir för gammal för att tävla ponny. Han är än riktigt fin kille som jag kommer att berätta mer om senare.

Jag tycker att det ska bli jätte kul att börja hoppa den nya hästen då han verkligen är duktig och jag tror att vi kan ha riktigt roligt tillsammans. Men det är självklart jätte tråkigt att jag inte ska ha Gilbert längre.  Så om jag kunde så skulle jag ha haft båda två. Jag har verkligen börjat hitta knapparna på Gilbert nu och han lyssnar verkligen på mig. Det har varit riktigt roligt att rida honom och framför allt att hoppa honom. Man märker verkligen att han älskar att hoppa, framförallt på träningarna. Sen har han en sån fin personlighet, han har så mycket power men han är ändå så lugn.
Gud vad jag kommer att sakna honom. Fin fina killen♥


Hemma

Jag är hemma idag också. Lektionerna idag var ridning, idrott och engelska. Kändes inte så bra att rida eller ha idrott nu när jag är sjuk och vill orka hela helgen. Sen att gå på engenskan skulle ha varit helt värdelöst då vi ska spela in en nyhetssändning och jag kan knappt prata..

Sen imorgon blir det den sista hoppträningen på Gilbert så då vill jag verkligen orka så att det går bra. Vill avsluta med en riktigt bra träning eftersom dressyren gick så dåligt..

Saknar mina bästavänner

Jag saknar mina bästa vänner. Vi ses fortfarande och hör av oss så ofta vi kan, men det är inte samma sak som förut. Förut gick vi i samma klass, vi träffades varje dag, hängde med varandra efter skolan, kunde hjälpas åt med läxor osv. Men nu så går vi i olika klasser och Tilda går inte ens i samma skola. Vi hinner knappt ses då det är långa skoldagar och vi slutar typ så olika man kan göra.
Man är van att kunna snacka av sig när man behöver, att skratta ihäll sig åt saker som ingen annan fattar och bara ha det grymt VARJE dag. Fattade inte hur bra jag egentligen hade det.
Vi har gjort många helt galna och knäpp saker tillsammans. Vi har bla skrikit att vi var dumma i huvudet när vi spelade kort i skolan, shit va vi har skrattat! Men vi har även gått egenom jobbiga saker tillsammans och det har alltid funnits för mig och det vet jag att de fortfarande gör precis som att jag finns för dem.
Mina bästa vänner är verkligen bäst, jag älskar er!♥


Jag red hemskt

Igår så var det ju dressyr träning som vanligt och jag hade Gilbert. Tanken var egentligen att jag skulle rida storhäst som träning inför Stockholmskuppen men så blev det inte.
Vi jobbade mycket på volter, red på stora åttvolten med två mindre volter osv. Gilbert var lite mjukare till vänster än vad han har brukar vara men han vill fortfarande inte riktigt ställa sig. Han blev lite springig och lite stark ibland men det var nästan bara mitt fel, jag kunde helt enkelt inte få ihop honom.
Jag hade ingen koll alls på mig själv. Mina händer var för låga och jag red med raka armar, när jag lyfte handen så hade jag ingen koll på den alls, mina ben funkade inte som dem skulle och allt va bara kaos med mig. Så jag m åste säga att Gilbert var väldigt duktig med tanke på hur jag red.

Det har nog inte gått så här dåligt för mig på riktigt länge. Jag bara kännde hur ingenting funkade, jag hade ingen känsla, jag bara satt där som en trasdocka som inte had koll på någonting. Ursh på mig, tror att Gilbert skulle ha kunnat gått jätte bra det här passet om jag bara hade kunnat rida ordentligt. Men jag är ju sjuk idag också så det kan ju ha lite med det att göra..

Gulliga killen♥

Sjuk

Idag är jag hemma, har ont i huvudet, allmänt slut och har ont i halsen. Så något fel är det iaf och då känner jag att det är bäst att stanna hemma då jag inte vill missa hoppträningen på fredag eller ULK som är i helgen.
Men även fast jag är sjuk så har jag en del att göra, läxor osv. Mycket på gång just nu..

Allmänt

Idag har vi varit i riksdagen med skolan, fick springa till tåget då tiden gick lite snabbare än vad jag trodde. Försökte göra ett mobilinlägg men självklart så funkade inte det.. Sjukt ointressant var det på riksdagen iaf, samhällskunskap är inte riktigt min grej.
I kväll var det ju ridning också, det gick inte bra men mer om det sedan. Nu är jag sjukt trött och ska gå och lägga mig. Känner mig typ sjuk, helt slut och jag har inte gjort något speciellt, as jobbigt. Men det är mycket just nu och en av sakerna kommer iaf jag att berätta lite om snart.


Saknar sommaren..

Förra veckans dressyrträning

Jag red Gilbert och jag tänkte mycket på att få in den där vänsterbogen som hade varit problemet på tävlingen. Vi red fram dem lite och sedan började vi jobba med skänkelvikningar på rakt spår. Vi red en bit innanför långsidorna med utåtställda hästar och började flytta in bakdelen vid E eller B, bara några steg. Gilbert var super duktig, men när vi skulle flyttar för vänsterskänkel så ville han gärna flytta för mycket och lägga huvudet åt höger för att slippa undan. Han ville inte ställa vänster helt enkelt. Så jag fick fokusera mer på att ställa igenom än att få en perfekt skänkelvikning. Tillslut så släppte det lite och det gick mycket bättre.
Sedan jobbade vi lite på volter, galopperade och ökade och minskade galoppen. Det gick faktist super bra! Jag kom verkligen åt honom ordentligt och han lyssnade jätte bra.
Jätte nöjd med hela passet, har aldrig gått så bra för oss förut. Bästa killen♥


Tävlingen den 22/9

Förra helgen så var det ju tävling, en LD+5 och en LC. Det regnade nästan hela dagen och hade regnat jätte mycket innan så ängen där man riderfram var en lervälling. Så det blev mest skritt i framridningen och några travsteg på rakt spår. Sedan mer trav och galopp på framhoppningen.
Fram hoppningen gick bra, han lyssnade bra osv. Hoppade inte fram i någon snäv sväng då inte det behövdes. Vi vet att han kan gå snävt och han skulle nog bara ha blivit stressad av det.
Sen var de dags att hoppa LD+5 banan. Han kändes så fin hela banan och allt gick super till sista hindret i grunden.  Det var en vänstersväng och han skjöt ut vänster bogen så vi fick en konstig väg då jag inte alls fick ut honom. Sedan var jag lite för mycket inne i om hoppningen också, var redan inne i nästa sväng, så vi fick ett stopp. Gjorde en volt och hoppade.

I LC:n så kändes allt också super bra. Vi kom till omhoppning och tog de första två hindren sjukt bra och snävt. Sedan var det en lite längre vänstersväng och då gjorde han samma sak som in förra klassen och jag fick inte ut honom alls. Så vi kom SJUKT snävt, hade inte ens ett helt galoppsprång fram till hindret när jag vände upp honom mot det. Så det blev ett stopp. Gjorde en volt och hoppade de två sista hindren som var på en linje.

Jag är helt galet nöjd med båda rundorna! Trots stoppen så var han så himla fin och duktig. Han lyssnade verkligen på mig och allt. Dessutom så kom vi till omhoppning och det var ett tag sedan, helt underbart! Om jag bara skulle ha fått en bättre väg i LC:n så skulle vi antagligen ha kommit placerade också. Men som sagt, galet nöjd med dagen!

Bild som älskade Tilda har tagit!

Trött

Jag har massor av saker som jag verkligen vill göra och har mycket motivation till, men ingen tid. Vill t.ex. göra en grym blogg design, söka sommar jobb, bygga upp min kondis osv. Det känns som att det har tagit min motivation från läxorna. Jag kommer ingenstans även fast jag verkligen försöker.

Att jag är super trött gör det ju inte bättre. Just nu ligger jag i min säng med musik i öronen och försöker skriva lite blogg inlägg. Men det känns typ som jag skulle kunna somna vilken sekund som helst..


Tips på hur man ska hinna blogga

Jag kommit på en ny grej som gör att jag kommer att få mycket mer tid till att skriva blogg inlägg. Jag tar helt enkelt med min dator och skriver i Word på bussen! Det är helt perfekt och sedan behöver jag bara publicera dem. Då kan jag skriva inlägg flera ordentliga inlägg utan att det går ut över min pluggtid. På 20 min hinner man iaf skriva minst ett inlägg och det kan göra stor skillnad. Dessutom så slipper man tänka på allt annat man måste göra och bara fokusera på det man skriver. Varför har jag inte tänkt på det här tidigare?

RSS 2.0